2016-03-17 11:10:20
Φωτογραφία για ΤΡΙΠΛΟ ΣΟΚ για παλιούς και νέους συνταξιούχους
Τριπλό σοκ για παλιούς και νέους συνταξιούχους, φέρνει η... πρώτη δόση των μέτρων άμεσης εφαρμογής, που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς το Υπουργείο Εργασίας βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τις μειώσεις στις επικουρικές, που θα φτάνουν και το 30%, το "ψαλίδισμα" στα ποσοστά αναπλήρωσης των νέων κύριων συντάξεων που θα κυμαίνονται στο 10% του μισθού για σύνταξη με 15 έτη και το "κούρεμα" στην «εθνική σύνταξη» από τα 384 € στα 250-280 € με λιγότερα από 20 έτη.

Oλα αυτά "παζαρεύονται" από την Ελληνική πλευρά, με στόχο να τελειώσει η πρώτη φάση της αξιολόγησης και να εξεταστεί σε τρεις μήνες από τώρα (κατά την επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα) η τύχη των σημερινών κύριων συντάξεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους δανειστές ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε τις αλλαγές που του ζητήθηκαν για τα ποσοστά αναπλήρωσης και τα σενάρια για τις περικοπές στις επικουρικές, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ύψος της «εθνικής σύνταξης» για όσους αποχωρούν με λιγότερα από 20 έτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ