2016-03-19 14:58:06
Φωτογραφία για ΓΟΥΟΡΙΚ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ... ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ!
Ο Χακίμ Γουόρικ μίλησε στο SDNA για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την συνέχεια της πορείας της ομάδας του στην Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στο τι του είπε ο Τζος Τσίλντρες Αναλυτικά...

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην 11η «στροφή» του Top 16 υποδέχθηκαν την Ζαλγκίρις και φρόντισαν να φανούν... αφιλόξενοι για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Ιαν Βουγιούκα, καθώς πήραν τη νίκη με 74-59 και ανέβηκαν στο 5-6 στο Group F.

O Χακίμ Γουόρικ, ο οποίος από τις 24 Φεβρουαρίου ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στην πρωταθλήτρια Λιθουανίας. «Πιστεύω πως παίξαμε πολύ καλά. Βγάλαμε την Ζαλγκίρις από το παιχνίδι της, καθώς δείξαμε μεγάλη προσήλωση στην άμυνά μας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Παλέψαμε σχεδόν σε όλες τις φάσεις και από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό για να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε αρχικά ο 34χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ.


Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ζαλγκίρις έκανε το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ, αλλά παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς χρειάζεται νίκες ως το τέλος. Η σκέψη πολλών, κυρίως των φιλάθλων, φορές «τρέχει» προς το απόλυτο. Αραγε υπάρχει ο κίνδυνος ο Ολυμπιακός να χάσει την συγκέντρωσή του; Ο Χακίμ Γουόρικ παρότι νεοφερμένος στον Πειραιά είναι απόλυτος.

«Εμείς επικεντρωνόμαστε μόνο στο παιχνίδι που ακολουθεί και δεν σκεφτόμαστε τα επόμενα. Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, αλλά μετά την αναμέτρηση με την Κηφισιά, επικεντρωθούμε σε αυτόν και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε ο Αμερικανός σέντερ, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Πρέπει να επικεντρώνεσαι σε ένα παιχνίδι την φορά. Αυτό κάναμε με την Ζαλγκίρις και αυτό θα κάνουμε με την Κηφισιά και την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πιο σημαντικοί αγώνες της σεζόν πλησιάζουν, αλλά πρέπει να κάνεις ένα βήμα την φορά. Θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι με την Κηφισιά και μετά θα προετοιμαστούμε για αυτό με την Ρεάλ Μαδρίτης».

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης των ερυθρόλευκων στα προημιτελικά της Euroleague, ο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ είπε: «Πιστεύω πως θα προκριθούμε, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα, αλλά πιστεύω πως θα περάσουμε στα πλέι οφ».

Η συζήτηση με τον Χακίμ Γουόρικ στη συνέχεια έγινε λίγο πιο προσωπική, καθώς γύρισαν τον χρόνο πίσω, μιας και στην... κουβέντα μπήκε και ο Τζος Τσίλντρες. Ο νυν πάουερ φόργουορντ των Πειραιωτών και ο Τσίλντρες γνωρίζονται από τα γυμνασιακά τους χρόνια, αλλά και από την συνύπαρξή τους στο Φοίνιξ και στη λίγκα της Αυστραλίας.

«Μίλησα μαζί του και μου είπε πως θα λατρέψω το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό. Εχει φίλους εδώ και γενικά πήρα πολύ καλές συστάσεις για την ομάδα», ανέφερε ο Γουόρικ, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει πως 

«ο Ολυμπιακός αποτελεί μία από τις κορυφαίες ομάδες. Αυτό είναι κάτι που το γνώριζα και πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Είναι σπουδαία ευκαιρία για εμένα να αγωνίζομαι σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι συναρπαστικό».

Ο Χακίμ Γουόρικ κάθε ημέρα που περνάει, μπαίνει όλο και πιο πολύ στη... χημεία των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι έχουν «πέσει» πάνω του για να τον βοηθήσουν να γράψει επιτυχώς το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του. «Ολα στον Ολυμπιακό είναι πολύ καλά. Ολοι είναι δίπλα μου και με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ. Οι προπονητές και οι παίκτες κάνουν ό,τι μπορούν για να προσαρμοστώ πιο εύκολα και γρήγορα. Πιστεύω πως σε κάθε παιχνίδι θα παρουσιάζομαι βελτιωμένος και όσο περνάει ο χρόνος, θα γίνομαι καλύτερος».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ