2016-03-19 17:00:15
Φωτογραφία για ΓΟΥΟΡΙΚ : ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας για την 11η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 και ο Χακίμ Γουόρικ μίλησε στο "gazzetta.gr" για την δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά Παρότι οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μια σχετικά άνετη νίκη κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στα αποδυτήρια το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν πως ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης είναι ακόμα μακρύς και κάθε παιχνίδι αποτελεί... «τελικό», προκειμένου η ομάδα τους να κάνει την... υπέρβαση και να προκριθεί στα προημιτελικά.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το πρώτο βήμα από τα 4 που πρέπει να κάνουν για να προκριθούν στους «8» και ο Χακίμ Γουόρικ, το πιο... νέο μέλος της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου δήλωσε αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν.

«Πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα, να παίρνουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, να κυκλοφορούμε σωστά τη μπάλα. Αν τα κάνουμε αυτά τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Αμερικανός για το ματς κόντρα στη Ρεάλ.


Ο... πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, σέντερ των περσινών φιναλίστ δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής κόντρα στην λιθουανική ομάδα, ωστόσο όσο χρησιμοποιήθηκε βοήθησε.

«Πρέπει να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά. Σήμερα ήταν ένα καλό βήμα μπροστά. Τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, έχουμε τρία ακόμα, παίξαμε καλά απόψε και είμαστε χαρούμενοι», ανέφερε.

Έχοντας πλέον κλείσει έναν μήνα ως παίκτης του Ολυμπιακού ο Γουόρικ τόνισε πως η προσαρμογή του δεν ήταν δύσκολη και αυτό οφείλεται στην μεγάλη βοήθεια που πήρε από την οικογένεια των πρωταθλητών Ελλάδος.

«Η ομάδα μου ταιριάζει. Είναι πολύ καλά. Όλοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ήταν δύσκολο το να έρθω αυτή την περίοδο, όμως οι προπονητές, το επιτελείο, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν και έτσι η προσαρμογή ήταν αρκετά εύκολη τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά», τόνισε.

Με πλούσια καριέρα και μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ, ο Γουόρικ έδειξε πως ξέρει τι πρέπει να κάνει μια ομάδα, προκειμένου να διαχειριστεί την πίεση.

«Όσο προχωράμε τόσο μεγαλώνει και η πίεση που δεχόμαστε. Δεν πρέπει όμως να ανησυχούμε για αυτό και πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά για όλη τη σεζόν. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να πάρουμε τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ