2016-03-22 19:08:10
Φωτογραφία για Τι είναι η μητέρα του σατανά - Το εκρηκτικό που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι βομβιστές των Βρυξελλών
Η έρευνα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά κάποιοι εκτιμούν ότι οι βομβιστές των Βρυξελλών χρησιμοποίησαν το εκρηκτικό που είναι γνωστό ως «μητέρα του σατανά» Το ίδιο εκρηκτικό είχε χρησιμοποιηθεί και στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει στις 7 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο, αλλά και τις πιο πρόσφατες στο Παρίσι.

Το υπεροξείδιο ακετόνης μπορεί να κατασκευαστεί από πράγματα που υπάρχουν σε πολλά σπίτια, όπως το ασετόν και το οξυζενέ για τα μαλλιά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά τρομοκρατικά «χτυπήματα» και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Οι τρομοκράτες του δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση επειδή, όπως αναφέρει η Telegraph σε σχετικό ρεπορτάζ, δεν περιέχει άζωτο και για αυτό μπορεί να περάσει από τις συσκευές των ελέγχων ασφαλείας, οι οποίες βασίζονται στην παρουσία αζωτούχων για να ανιχνεύσουν εκρηκτικά.

Αυτή η θανατηφόρα ουσία είχε χρησιμοποιηθεί και στα γιλέκα εκρηκτικών που φόρεσαν οι βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι αιματοκύλισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.


Ενας από τους άνδρες που φέρεται να κατασκεύασε τα γιλέκα- ο Ναγίμ Λακραουί τον οποίο κατονόμασε την προηγούμενη εβδομάδα η βελγική αστυνομία- παραμένει ελεύθερος και θεωρείται ως πιθανός ύποπτος για τις σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Συνήθως, το υπεροξείδιο ακετόνης συσκευάζεται σε ένα κοίλο δοχείο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να καλυφθεί με καρφιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, που δρουν ως «οβίδες» όταν η βόμβα εκρήγνυται.

Το εν λόγω εκρηκτικό αποκαλείται «μητέρα του σατανά», γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις δονήσεις, τη θερμότητα και την τριβή, και επειδή συχνά σκοτώνει εκείνον που φτιάχνει τη βόμβα κατά τη διαδικασία της κατασκευής της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ