2016-03-25 21:54:55
Φωτογραφία για Πως να αποφύγεις έναν “τοξικό” άνθρωπο!!
Aκόμα και στην πιο φωτεινή και όμορφη ημέρα, υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, της οποίας η διάθεση είναι αρνητική και μίζερη. 

Ένα mood, που δυστυχώς έχει κατακλύσει την ανθρωπότητα, όπως η αιθαλομίχλη την Αθήνα. Η εν λόγω κατηγορία ανθρώπων, διαφωνεί με όλα, βρίσκει πάντα κάτι άσχημο να πει και χαρακτηρίζεται από ατέρμονη γκρίνια.

Στην καθημερινότητα πέφτουμε συνεχώς επάνω σε τέτοιου είδους ανθρώπους και αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε ή να συνυπάρξουμε μαζί τους. Το πρόβλημα είναι πως μαυρίζει και η δική μας διάθεση. Παρακάτω, ακολουθούν μικρές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την επίδραση τους πάνω σας.

1. Μακριά και αγαπημένοι

Αν μιλάμε για ανθρώπους, που συναντάτε συχνά – συνεργάτες, πελάτες, σχέσεις φίλων κτλ – τότε η μοναδική λύση, είναι να τους κρατήσετε σε απόσταση. Ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να ταιριάξουμε με όλους τους ανθρώπους, άρα γιατί να πιέζεστε να τα πάτε καλά, με ανθρώπους, που εκ των πραγμάτων έχουν τον ”απάλευτο”; Δεν είμαστε ποτέ αγενείς, αλλά διακριτικά κάνουμε σαφές, πως θέλουμε μια απόσταση (ασφαλείας στην προκειμένη περίπτωση).


2. Ο αρνητισμός δεν είναι ΟΚ

Όχι, το να είμαστε αρνητικοί απέναντι σε όλα και κυρίως απέναντι στους συνανθρώπους μας, είναι εξουθενωτικό για τους γύρω μας και άκρως ανθυγιεινό για αυτούς που ζούνε, σε μόνιμο αρνητικό mood. Συνήθως, η ανοχή απέναντι σε αυτή την συμπεριφορά οδηγεί στην αύξηση του φαινομένου. Οφείλουμε, να εξηγήσουμε στο συγκεκριμένο άνθρωπο (αν μας αφορά και αν μπορούμε να επικοινωνήσουμε) πως η αρνητική στάση απέναντι στα πάντα οδηγεί σε αδιέξοδα και κάνει τους άλλους να μας αποστρέφονται.

3. Υπάρχει λύση

Αν υποθέσουμε, πως το εν λόγω άτομο είναι του στενού σου κύκλου, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του μιλήσεις. Άκουσε το και άσε να σου εξηγήσει γιατί έχει αυτή την στάση ζωής. Προσπάθησε να του εξηγήσεις πως με τη γκρίνια και τη μαυρίλα, τα προβλήματα δεν διορθώνονται και επιπροσθέτως επιβαρύνουν την ενέργεια μας. Πες του τα γνωστά – πως η ζωή είναι όμορφη και εκεί πρέπει να εστιάζουμε. Εστίασε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

4. Άλλαξε θέμα

Όταν υπάρχει μια συζήτηση και το θέμα δίνει τροφή στο αρνητικό άτομο να ξεσαλώσει και να γκρινιάξει, μέχρι να καταστρέψει τη διάθεση όλων των υπολοίπων, πρέπει να βρεις όση δύναμη σου έχει απομείνει και να αλλάξεις τη συζήτηση σε κάτι όμορφο. Να του αλλάξεις διάθεση είναι μάλλον χλωμό. Τουλάχιστον δεν θα χαλάσεις άλλο τη δική σου. Ανέφερε κάτι όμορφο που διάβασες στις εφημερίδες ή βρες ένα θέμα που να μη του δίνει περιθώρια γκρίνιας. Αλλά, πρέπει να ξέρεις πως οι αρνητικοί άνθρωποι είναι αρκετά δημιουργικοί στο να βρίσκουν λόγο να γκρινιάξουν.

5. Μην ασχολείσαι

Τα αρνητικά άτομα, μπορούν να γίνουν και τρομερά εκνευριστικά από ένα σημείο και έπειτα. Αν προσπάθησες με ευγενικό τρόπο να εξηγήσεις πως δεν είναι όλα μαύρα και απέτυχες, απλά κοίτα αλλού. Κατά το: άσε τον τρελό στην τρέλα του, άσε το μίζερο στη μιζέρια του. Στην τελική είναι δικαίωμα του. Άλλωστε, όπως εμείς δεν θέλουμε να μας χαλάνε τη διάθεση, οφείλουμε να σεβόμαστε το δικαίωμα τους στην αρνητική στάση και απλά να ευχηθούμε περαστικά.

Τέλος, πρέπει να διευκρινίσουμε πως το κείμενο δεν έχει σκοπό την ποινικοποίηση της μιζέριας και πως όλοι περνάμε στιγμές που η γκρίνια είναι η μόνη διέξοδος. Όμως, ακόμα και σε φάσεις γκρίνιας, πρέπει να σεβόμαστε τους γύρω μας και να μην τους χαλάμε τη διάθεση. Πάντα υπάρχει κάτι θετικό. Αρκεί να θέλουμε να το δούμε.
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ