2016-04-07 01:52:42
Φωτογραφία για Ψηφιακές υποδομές – αντίδοτο στο χαρτοβασίλειο
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

Μενέλαος Κατσαμπέλας

http://www.eleftheria.gr

 Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σωτ. Μπερσίμης

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης με την περιφερειακή διευθύντρια Άννα Μερτζανίδου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Λάρισας, π. Γεώργιο Ντάρδα

«Ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της δαπάνης και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους», τονίζει στην «Ε» ο νέος πρόεδρος του οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης.

Ο κ. Μπερσίμης βρέθηκε χθες στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιοδείας του στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σε Χαλκίδα, Λαμία, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, προκειμένου να συζητήσει με τα στελέχη και τους υπαλλήλους και να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε στη διαδικασία μετατροπής του οργανισμού σε φορέα όπου τα πάντα θα γίνονται ψηφιακά.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει προς το σύνολο των παρόχων του ο ΕΟΠΥΥ, σταματάει τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, ξεκινώντας οριστική εκκαθάριση και πληρωμή στο 100% των υποβολών του έτους 2016.

Έτσι, όλα τα παραστατικά για τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν για τον μήνα Ιανουάριο του 2016, θα γίνονται απολύτως ηλεκτρονικά και θα πληρώνονται στο 100%.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η εκκαθάριση και οι πληρωμές γίνονταν στο 90%, οπότε απέμενε πάντα ένα 10% για να πληρωθεί … αργότερα.

Ο κ. Μπερσίμης επισήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαφανιστεί το χαρτοβασίλειο και οι … πύργοι με τις κούτες που είναι γεμάτες παραστατικά και οι οποίες πνίγουν τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, αν και ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση στη Λάρισα είναι αρκετά καλή σε σχέση με άλλες διευθύνσεις του οργανισμού!

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι οι πάροχοι θα πρέπει να επιδείξουν κατανόηση για προβλήματα που είναι λογικό να υπάρξουν τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου συστήματος και ζήτησε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ, με το νέο σύστημα, θα εκκαθαρίζει μεν στο 100% τις οφειλές του αλλά θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 5% του συνολικού αριθμού των υποβαλλομένων δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων εκάστου παρόχου και «κατ’ ελάχιστο αριθμό 10 δικαιολογητικών δαπάνης», όπως σημειώνεται.

Αν σε αυτό το 5% βρεθεί πως υπάρχουν υπερχρεώσεις ή παρατυπίες με μη αποδεκτά δικαιολογητικά τότε το ποσοστό αυτό των χρημάτων θα «κουρεύεται» από το σύνολο της δαπάνης που διεκδικεί ο πάροχος.

Η μέθοδος αυτή, ευελπιστεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις υπερχρεώσεις που γίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σήμερα.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε και συνομίλησε με την περιφερειακή διευθύντρια Άννα Μερτζανίδου, τους προϊσταμένους των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους του οργανισμού, οι οποίοι εστίασαν στην υποστελέχωση που ταλανίζει και το δικό τους τομέα.

* Παράλληλα, ο κ. Μπερσίμης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Λάρισας, π. Γεώργιο Ντάρδα, ο οποίος αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των φίλτρων αιμοκάθαρσης και την πολιτική του υπουργείου Υγείας, εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην απαραίτητη θεραπεία των νεφροπαθών στα δημόσια νοσοκομεία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ