2016-04-07 11:10:08
Φωτογραφία για Δείτε γιατί ένα χαλί μπορεί να σκοτώσει
Θα πρέπει να σκεφτεί καλά κάποιος πριν δοκιμάσει φαγητό που... του έχει πέσει στο χαλί, καθώς βακτηρίδια E.coli και σαλμονέλα κατοικούν στα χαλιά των χρηστών, το 41% των οποίων δεν τα έχει πλύνει ποτέ.

Στη Μεγάλη Βρετανία 26,2 εκατ. ενήλικες δεν έχουν πλύνει ποτέ τα χαλιά τους, τα οποία όπως υποστηρίζει νέα έρευνα είναι γεμάτα επικίνδυνα βακτήρια τα οποία μεταφέρονται από τα παπούτσια εντός του σπιτιού. Σύμφωνα με την έρευνα τα 3/4 των πολιτών δεν βγάζουν τα παπούτσια του όταν μπαίνουν στο σπίτι, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Τα βακτήρια Escherichia coli και της σαλμονέλας συνήθως βρίσκονται σε ζώα όμως ποια είναι κοινή η έρευσή του και στα χαλιά των σπιτιών. Το 63% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι τα χαλιά τους περιέχουν αυτά τα επικίνδυνα βακτηρία που εκτός των άλλων μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, έκζεμα και αλλεργίες.

Κάθε βακτήριο παράγει περιττώματα τα οποία και μεταφέρονται στους χρήστες των κατοικιών.

Ένας βασικός τρόπος προστασίας είναι η τήρηση του κανόνα των τριών δευτερολέπτων, δηλαδή να μην τρώμε τίποτα από κάτω αν έχει βρεθεί στο πάτωμα (ή χαλί) για πάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Το ότι τα χαλιά δείχνουν καθαρά δεν σημαίνει ότι είναι, σημειώνεται. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ