2016-04-07 11:11:32
Φωτογραφία για Περικοπές: Προβλέπονται στον προϋπολογισμό - Επικοινωνιακά τρικ για χειραγώγηση στρατιωτικών
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ[email protected]

Ενας επικοινωνιακός πόλεμος με στόχο την χειραγώγηση των στρατιωτικών που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους όλο το βάρος του προσφυγικού, βρίσκεται σε εξέλιξη από "κέντρα" του υπουργείου εθνικής άμυνας.

Το κόλπο είναι δοκιμασμένο πολλές φορές. Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις των στρατιωτικών για τις υπηρεσίες στα κέντρα των προσφύγων, επιχειρούν να στρέψουν τη δημόσια συζήτηση σε άλλο θέμα: "Η Τρόικα λέει, απαιτεί περικοπές στους στρατιωτικούς μέσω του "εξορθολογισμού" των μισθών των στρατιωτικών".

Το Onalert είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το κοινό του για το νέο κύμα επικοινωνιακής χειραγώγησης των στρατιωτικών, με δημοσίευμά του την Τρίτη 5 Απριλίου.

Η ώρα της εφαρμογής του μνημονιακού προϋπολογισμού έχει φθάσει και προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν θέλει να χρεωθεί την εφαρμογή της και διαρρέει ειδήσεις περί απαιτήσεων της Τρόικας. Το επικοινωνιακό κόλπο είναι γνωστό και δοκιμασμένο πολλές φορές: γίνεται διαρροή σε "φιλικές" ιστοσελίδες, και μετρώνται αντιδράσεις.


Στην πραγματικότητα το θέμα του νέου μισθολογίου έχει προκύψει από τον φετεινό προϋπολογισμό που προβλέπει μειώσεις. Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έχει δηλώσει στη Βουλή ότι 'στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 το Υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων".

Δείτε τη δήλωσή του, για να καταλάβετε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει το θέμα των περικοπών.

Όπως θυμίζει στην ιστοσελίδα του ο Απόστολος Παπαπαρίσης οι μειώσεις αυτές ήδη προβλέπονται στον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται

Μείωση δαπάνης για συντάξεις, 432 εκατ. ευρώ το 2015 και 1.268,6 εκατ. ευρώ για το 2016. Μείωση δαπάνης στο ΥΠΕΘΑ, 100 εκατ. ευρώ για το 2015 και 400 εκατ. ευρώ για το 2016. Επανεξέταση ή εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων: Το 3ο μνημόνιο προέβλεπε ότι ο εξορθολογισμός ή επανεξέταση των ειδικών μισθολογίων έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2015. 

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώργος Θεοδώρου, μιλώντας στο Onalert και είχε υπονοήσει ότι εάν επιχειρηθεί, θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Είχε δηλώσει για την ακρίβεια ότι "καμιά νέα μείωση δεν μπορεί να γίνει στις συντάξεις των Στρατιωτικών, αφού το ΣτΕ με την απόφασή του ουσιαστικά είπε "έως εκεί οι μειώσεις" και μάλιστα ζήτησε την επαναφορά στα δεδομένα του 2012 η οποία έγινε κατά το μισό. Αν έρθει νέα μείωση εύκολα θα κριθεί αντισυνταγματική εκ νέου".

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/perikopes-epikoinvniaka-trik-gia-xeiragwgisi-twn-stratiwtikvn/49030
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ