2016-04-11 12:42:27
Φωτογραφία για Τι αποκάλυψε ο φορητός υπολογιστής των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες;
O φορητός υπολογιστής που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες αποκαλύπτει τους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών που σκόρπισαν το θάνατο στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ύστερα από ανάλυση των δεδομένων στον υπολογιστή του καμικάζι Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι, οι βελγικές αρχές ενημερώθηκαν για τα μυστικά της τρομοκρατικής ομάδας που αιματοκύλησε την καρδιά των Βρυξελλών. Οι τρομοκράτες αυτοί ανήκουν στην ίδια ομάδα που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο το Νοέμβριο στο Παρίσι.

Την ημέρα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες - 22 Μαρτίου- οι αρχές βρήκαν έναν υπολογιστή στον δρόμο Shaerbeek των Βρυξελλών όπου είχαν περάσει τη νύχτα ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι, ο Νατζίμ Λαχράουι και ο Μοχάμεντ Αμπρινί πριν εξαπολύσουν την επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ. Στον υπολογιστή του ελ Μπακράουι οι βελγικές αρχές ανακάλυψαν την  διαθήκη του και άλλα πολλά
. Η γαλλική εφημερίδα "Liberation" αποκαλύπτει το περιεχόμενο ενός ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο περιελάμβανε μία συζήτηση ενός εκ των δύο αδερφών Μπακράουι κι ενός τρομοκράτη από τη Συρία. Με βάση το περιεχόμενο του ηχητικού ντοκουμέντου, οι τρομοκράτες δέχονταν εντολές από τη Συρία για να εξαπολύσουν επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο. Στόχος των τρομοκρατών στη Γαλλία ήταν το προάστιο Λα Ντεφάνς  και τα γραφεία του ακροδεξιού κινήματος "Civitas".

Aλλά και με βάση τα στοιχεία που εντόπισε στον υπολογιστή του Μοχάμεντ Αμπρινί, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαιώνει ότι πολλά στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως αρχικός στόχος του Ισλαμικού Κράτους ήταν να πλήξει εκ νέου τη Γαλλία. Ωστόσο, η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο εισαγγελέας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρινί, του ενός εκ των κυρίως υπόπτων ο οποίο κατηγορείται  σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Την περασμένη Παρασκευή, η βελγική δικαιοσύνη συνέλαβε τον Βελγο-μαροκινό Μοχάμεντ Αμπρινί, 31 ετών, παιδικό φίλο των αδελφών Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείτο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και ο οποίος ήταν όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος «ο άνδρας με το καπέλο» που συνόδευε τους δύο καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις 22 Μαρτίου.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ