2016-04-11 12:59:23
Φωτογραφία για Γ. Τσιρώνης: «Ο ΧΥΤΥ κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει τώρα»
Καθαρές απαντήσεις στα δύο θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και είναι στην κορυφή της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες στην Ηλεία δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφ. «Πατρίς» την παραμονή της επισκεψής του- η τρίτη μέσα σε ένα χρόνο – στο νομό μας.

Ειδικότερα αναφερόμενος στο «καυτό» πρόβλημα των σκουπιδιών και τη λειτουργία του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά ο κ. Τσιρώνης είναι απόλυτος: «Η Τριανταφυλλιά κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει» επισημαίνει, ενώ στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα σε όσους σκέφτονται να σταθούν εμπόδιο , λέγοντας «Κάθε υπεύθυνος, που δεν αποδεικνύει με ζυγολόγια σε ποιον αδειοδοτημένο χώρο καταλήγουν τα απορρίμματα, θα αντιμετωπίσει βαρύ τον πέλεκυ του νόμου!»

Στο ερώτημα για την τύχη του εργοστασίου που αποτελεί την οριστική λύση απαντά ότι «θα επανεξεταστεί η συμβατότητα του ΣΔΙΤ με τον Εθνικό και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό».


Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό ο κ. Τσιρώνης τονίζει ότι υπήρξαν εποικοδομητικές παρατηρήσεις που ενσωματώθηκαν στο σχέδιο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι με τις διατάξεις του δεν απαγορεύεται η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά αντίθετα ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρεται και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και εκτιμά ότι η κυβέρνηση, παρά τον πόλεμο που δέχεται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα,  ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων και «υλοποιεί την συμφωνία του καλοκαιριού, ελαχιστοποιώντας μάλιστα τις επιβαρύνσεις στους ασθενέστερους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ