2016-04-11 12:51:32
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Ξεχάστε την ελάφρυνση του χρέους...
«Θα βρούμε λύση τις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν θα έχει τίποτα να κάνει με την ανακούφιση χρέους», είπε  ο Β. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ARD προσθέτοντας πως «η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση του να καταστεί ανταγωνιστική οικονομία».

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεδομένου ότι οι ωριμάνσεις του ελληνικού χρέους φτάνουν ήδη στα 35 χρόνια και οι πληρωμές τόκων έχουν παγώσει για 10 χρόνια, όσοι μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα». Σόιμπλε: Ξεχάστε την ελάφρυνση του χρέους  Η  δήλωση αυτή  διαλύει την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης για μια άμεση ελάφρυνσης χρέους και ενδεχομένως απομακρύνει το ΔΝΤ από το να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

 Παρόλα αυτά ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» και πρόσθεσε «Βοηθούμε την Ελλάδα, αγοράζουμε χρόνο», είπε προσθέτοντας ότι οι δανειστές πάντα τηρούσαν τις συμφωνίες, αλλά ήταν δύσκολο για την Αθήνα να κάνει το ίδιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ