2016-04-13 00:45:18
Φωτογραφία για Ασφαλιστικές:   Προβληματισμένες από τις εξελίξεις του ΕΟΠΥΥ  με τις κλινικές
Ιδιαίτερα προβληματισμένες εμφανίζονται οι ασφαλιστικές μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις του υπουργείου με τις ιδιωτικές κλινικές. Αν και δεν υπάρχει κάτι σε επίπεδο επίσημης ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα, οι ασφαλιστικές θα επιδιώξουν να διευκρινίσει το υπουργείο και οι κλινικές τι συμβαίνει με τις κλίνες που θα κληθούν (σύμφωνα με δημοσιεύματα) να διαθέσουν οι ιδιωτικές κλινικές στο Δημόσιο.

http://insuranceworld.gr/

Οι ασφαλισμένοι στην ιδιωτική ασφάλιση αποτελούν το 60% περίπου των νοσηλευόμενων πελατών στις ιδιωτικές κλινικές και γενικά ο χώρος της υγείας αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και κλινικών. Εάν το Δημόσιο , διεκδικήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο να πάρει κάποιο ποσοστό από τις κλίνες α, β ή και γ θέσης στις ιδιωτικές κλινικές, τότε αυτόματα αυτή η σχέση (ασφαλιστικών- κλινικών) μπαίνει σε νέες βάσεις συζήτησης.


Kατά την παρουσίαση του πρόσφατου σχεδίου του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή στις ιδιωτικές κλινικές περιλαμβάνονταν οι εξής όροι : 

Στις Αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ θα είναι μέσα και οι αμοιβές των γιατρών

Θα υπάρχει παρακράτηση από τις υποβαλλόμενες δαπάνες 2% υπέρ των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ

Θα δεσμευτεί το 25% των κλινών από το 20% που είναι σήμερα βάσει της νομοθεσίας και που αφορά κλίνες τρίτης θέσης. Άρα, το επιπλέον 5% αφορά κλίνες άλλων θέσεων. Αυτό το 5% θα το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ.

Η κλινική θα προπληρώνει τις φιάλες αίματος και στη συνέχεια θα τις χρεώνει στον ασθενή. Για να γίνει ένα χειρουργείο χρειάζονται τουλάχιστον 4 φιάλες με αίμα, που κοστολογούνται στα 1.000 ευρώ.

Οι διαφορές στη νοσηλεία δεν θα γίνονται ανάλογα με τη βαρύτητα του χειρουργείου που είναι το πραγματικό κόστος αλλά με βάση τη θέση- κλίνη που θα έχει ο ασθενής.

Αν οι ιδιωτικές κλινικές δεχθούν τους όρους του ΕΟΠΥΥ , τότε κάποιες ίσως αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τους όρους των συμβολαίων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ