2016-04-13 14:24:21
Φωτογραφία για Δείτε το πείραμα του Harvard πώς δουλεύει περισσότερο ένας υπάλληλος με τα ίδια λεφτά
Ο Dan Pink ήδη από το 2009 στο best seller του "Drive" έγραφε την σπουδαιότητα του... να καλλιεργεί ένας εργοδότης την αίσθηση στους υπαλλήλους του ότι είναι μοναδικοί.

Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι κάνουν την διαφορά και ότι υπηρετούν έναν μεγαλύτερο σκοπό. Πρέπει ο υπάλληλος να νιώθει πως όταν μία μέρα δεν πάει στην δουλειά δεν θα μπορέσει να δουλέψει το σύστημα (το γραφείο ή ένα μαγαζί, αν εργάζεται εκεί) και ότι θα λείψει σε συναδέλφους και πελάτες.

Όταν ο Business Insider, επικοινώνησε με τον Pink στις 7 Απριλίου, εκείνος επικαλέστηκε τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας του Harvard, διάρκειας δύο εβδομάδων, σε δείγμα φοιτητών οι οποίοι εργάζονταν σε καφετέρια του πανεπιστημίου.

Για τις ανάγκες του πειράματος τοποθετήθηκαν στο καφέ iPads και οι ερευνητικές ομάδες επεξεργάστηκαν τέσσερα σενάρια. Πρώτο σενάριο ήταν αυτό κατά το οποίο οι εργαζόμενοι μπορούσαν να δουν τους πελάτες, δεύτερο σενάριο αυτό κατά το οποίο οι πελάτες μπορούσαν να δουν τους εργαζόμενους, ένα σενάριο όπου κανένας δεν μπορούσε να δει κανέναν και ένα τελευταίο όπου πελάτες και εργαζόμενοι μπορούσαν ο ένας να βλέπει τον άλλο.


Το ζητούμενο της έρευνας ήταν υπό ποιες συνθήκες θα παρασκευάζονταν γρηγορότερα καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τις έρευνας οι πελάτες ήταν κατά 17,3% περισσότερο ευχαριστημένοι και το σέρβις ήταν κατά 13,2% γρηγορότερο όταν υπάλληλοι και πελάτες μπορούσαν να δουν ο ένας τον άλλο.

Ένας εργαζόμενος, αποδίδει καλύτερα όταν συνειδητοποιεί ότι εργάζεται για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για κάτι γενικό. Βελτιώνει το προϊόν και την ταχύτητά του.

"Δεν θα λύσω το πρόβλημα της πείνας ή την κλιματική κρίση, δεν θα λύσω το θέμα της ανισότητας στις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά θα κάνω μία ομελέτα για κάποιον που θα την φάει και αυτό μετράει", αναφέρει ο Pink.

Και το 2007, ο καθηγητής του Wharton Adam Grant and colleagues δημιούργησε ένα call center στο οποίο οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου επικοινωνούσαν ευεργέτες του ιδρύματος, ώστε να τους ζητήσουν να συνεισφέρουν οικονομικά στο πανεπιστήμιο.

Οι επιδόσεις και αυτών των υπαλλήλων βελτιώθηκαν σε σχέση με των υπολοίπων που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους ευεργέτες του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις δύο έρευνες, όσο πιο σημαντικός νιώσει ένας υπάλληλος και όσο πιο συχνά το ακούει αυτό από τους ανώτερους του, τόσο καλύτερα και περισσότερο θα εργάζεται για την εταιρεία του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ