2012-05-14 00:00:51
Φωτογραφία για Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο ο Raikkonen!
Αν η Lotus είχε λίγο καλύτερη στρατηγική με τον Kimi Raikkonen, τότε ο Φιλανδός ίσως να έπαιρνε και την πρώτη του νίκη έπειτα από την επιστροφή του στη Formula 1.

Σημασία έχει πάντως, ότι ο Kimi αλλά και η Lotus εμφανίζονται σταθερά ανοδικοί και άκρως ανταγωνιστικοί στους τελευταίους αγώνες και αναμφισβήτητα αποτελούν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις για το 2012.

Στο Ισπανικό GP λοιπόν η Lotus ήταν και πάλι πολύ καλή και ο Raikkonen κατάφερε να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του και την 3η θέση (την δεύτερη είχε πάρει στο Μπαχρέιν). Πολύ καλός ήταν και ο νεαρός Γάλλος team-mate του Kimi, ο Romain Grosjean ο οποίος τερμάτισε ακριβώς πίσω από τον Kimi στην 4η θέση.

Kimi Raikkonen (3ος): «Είχα καλό ξεκίνημα και είχα την ευκαιρία να προσπεράσω από την εξωτερική, αλλά δεν είχαμε αρκετή ταχύτητα και έφτασα στο όριο την 5η σχέση. Είμαι λίγο απογοητευμένος διότι αν όλα είχαν πάει καλά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε
. Δεν υπήρχε πρόβλημα στην ταχύτητα του μονοθεσίου, αλλά ήταν κοντά όλες οι ομάδες και το παραμικρό λάθος κόστιζε. Το μονοθέσιό μας είναι ικανό, αλλά όλα πρέπει να μπουν στη θέση τους για να ανέβουμε στο ψηλότερο σκαλί. Αλλάξαμε τα ελαστικά και φάνηκαν αρκετά καλά, αλλά ήμασταν μακριά. Στο τέλος έπρεπε να είχαμε μερικούς γύρους ακόμα για να παλέψουμε για τη νίκη. Δεν είμαστε μακριά και μέχρι στιγμής έχουμε προοδεύσει. Το μονοθέσιο είναι δυνατό παντού».

Romain Grosjean (4ος): «Χάσαμε θέσεις στην εκκίνηση και μαζί με αυτό λίγη από την εμπρός μου πτέρυγα. Ήταν πιο δροσερά σήμερα κάτι που δεν μας ταιριάζει πολύ. Εκτός από αυτό, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την 4η θέση ιδιαίτερα όταν κοιτάζουμε στο χθες όπου δεν κάναμε καθόλου την 3η περίοδο δοκιμών. Τα δύο μονοθέσια τερμάτισαν δυνατά στους βαθμούς κάτι εξαιρετικό για την ομάδα. Ήταν δύσκολο για μένα το ξεκίνημα του αγώνα διότι δεν μπορούσα να κάνω το μπροστινό να δουλέψει καλά με τραυματισμένη την εμπρός πτέρυγα, αλλά κάναμε αλλαγές και στο τέλος το μονοθέσιο πέταγε. Νομίζω ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις σήμερα. Αν μας έλεγαν ότι θα τερματίζαμε στην 3η και 4η θέση στο ξεκίνημα του τριημέρου θα το είχαμε δεχτεί.»

Eric Boullier: «Είναι δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα σήμερα. Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε δυνατή σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε βαθμούς όπως στους δύο τελευταίους αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι η νίκη θα έρθει σε κάποια φάση φέτος. Μετά τις κατατακτήριες είχαμε προσδοκίες και περιμέναμε να έχουμε δυνατό ρυθμό όπως στο Μπαχρέιν, αλλά δεν έγινε το ίδιο. Το ατύχημα δεν βοήθησε τον Romain, αλλά ο ρυθμός και των δύο οδηγών μας στο τέλος του αγώνα έδειξε τις δυνατότητές μας. Τελικά, πρέπει να συγχαρώ την ομάδα της Williams για τη νίκη και ελπίζω κανείς να μην τραυματίστηκε στο ατύχημα μετά τον αγώνα στα pit.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άστατος Καιρός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άστατος Καιρός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ