2016-04-15 02:21:05
Φωτογραφία για Η Τιμία Καρά του Αγίου Παρθενίου στο Περιστέρι
Με σεμνότητα και στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων Περιστερίου, κλήρος και λαός, υποδέχθηκαν... σήμερα το απόγευμα την Τιμία Καρά του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το προσκύνημα επαναλαμβάνεται μεν κάθε χρόνο εντός της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αυτό όμως δεν του στερεί την μοναδικότητά του, δεδομένου ότι ο Άγιος Παρθένιος είναι ο δεύτερος προστάτης της εκκλησιαστικής κοινότητας και στο παρεκκλήσιό του οι τελούμενες παρακλήσεις (κάθε Τετάρτη και ώρα 5.30 μ.μ.) είναι για ενορίτες και προσκυνητές ευκαιρία πνευματικού ανεφοδιασμού και εγκάρδιας προσευχής, όπως ο Άγιος βοηθά τους ασθενείς, ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς.

Κατάλληλη προσφώνηση έκανε ο προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, ο οποίος εκτός των ευχαριστιών υπογράμμισε ότι: "Αν σιωπήσουμε εμείς, θα φωνάξει ο Άγιος να μας διηγηθεί αμέτρητα θαύματα, να μας μεταφέρει εγκάρδιες ικεσίες να μας ξεδιπλώσει τραύματα και δράματα που βρήκαν την λύση με την δική του επέμβαση και μεσιτεία στον Τριαδικό Θεό μας και στην Κυρία Θεοτόκο."

Η χατιτόβρυτος Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Δευτέρα το πρωί στις 12 και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Υπογραμμίζεται ότι την Κυριακή , Ε΄νηστειών, μετά τον κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Αρχιμ. Ανανία Κουστένη με θέμα:''ΣΤΟ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ''
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ