2012-05-14 01:00:10
Φωτογραφία για ΙΒΚΟΒΙΤΣ: ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΟΛΟΥΣ!
Ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους οι παίκτες του πίστευαν στη νίκη, σύμφωνα με όσα είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην συνέντευξη Τύπου.

Οι ερυθρόλευκοι δεν απογοητεύτηκαν, ίσα ίσα βελτίωσαν την απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο κι έφθασαν στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ευχαρίστησε τους πάντες: «Είναι πολύ έντονα τα συναισθήματά μου. Όλοι μας είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Ως αποτέλεσμα μη αναμενόμενων εξελίξεων φθάσαμε έως το σημείο αυτό. Ευχαριστώ όλους και πρώτα τους παίκτες μου, έως την τελευταία στιγμή πίστεψαν πως θα κερδίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένεια Αγγελόπουλος. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές. Αποφάσισαν, όμως, να μείνουν μαζί μας. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους μας, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο μας υποστήριξαν έως το τέλος».

Είπε ακόμα Για τον τελικό: «Υπήρξε μεγάλη πίεση. Κλείσαμε τη διαφορά στο σκορ, τα καταφέραμε ελέγχοντας το παιχνίδι και παίζοντας σε υψηλό επίπεδο
. Ο Τεόντοσιτς σημείωσε τρία διαδοχικά τρίποντα, ήταν δύσκολη στιγμή για εμάς. Πετύχαμε κι εμείς δύσκολους πόντους. Και με την Μπαρτσελόνα ζήσαμε ανάλογες καταστάσεις, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τη διαφορά στο σκορ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήμασταν βιαστικοί στην επίθεση, χάσαμε πολλές βολές. Οι παίκτες έπρεπε να πιάσουν υψηλό ρυθμό. Θυμάμαι μια στιγμή που θυμάμαι πολύ καλά. Προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου πήραμε τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ΤΣΣΚΑ ήθελε να μειώσει το ρυθμό. Εμείς, όμως, αποφασίσαμε να τον ανοίξουμε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σημειώσαμε 22 πόντους, παρά το άγχος μας. Όταν ένας παίκτης τόσο έμπειρος όπως ο Σισκάουσκας χάνει δύο βολές δεν είναι κάτι αναμενόμενο. Μετά ακολούθησε το σουτ του Πρίντεζη που μας χάρισε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στην ΤΣΣΚΑ, έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά και τους φιλάθλους μας».

Για το Γιώργο Πρίντεζη: «Όπως είπα και πριν, τα τελευταία λεπτά είναι στιγμές που δεν μπορούν να εξηγηθούν εύκολα. Εάν ο Σισκάουσκας είχε ευστοχήσει στις βολές θα έδινα εντολή για τρίποντο. Ο Σπανούλης επίσης μας βοήθησε πολύ με τα ριμπάουντ που πήρε. Πραγματοποίησε το καθήκον του, σαν ηγέτης της ομάδας. Οι παίκτες μου έμαθαν όλα αυτά που τους είπα».

Για το Μίλος Τεόντοσιτς κι αν βοήθησε τον Ολυμπιακό η πτώση της απόδοσής του: «Ο Τεόντοσιτς είναι από τους καλύτερους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σημείωσε 15 πόντους, ήταν κρίσιμης σημασίας ένα από τα τρίποντα που σημείωσε. Είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας. Όπως και ο Κρστιτς. Η ΤΣΣΚΑ ήταν το φαβορί. Εμείς, όμως, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια κόντρα σε μια πολύ ισχυρή ομάδα».

Για τους Παπανικολάου και Πρίντεζη: «Είμαι της άποψης πως εάν μιλάμε για ομαδικό παιχνίδι δεν είναι σωστό ούτε εύκολο να κάνουμε ξεχωριστά σχόλια για κάθε παίκτη. Εμείς κερδίσαμε ως ομάδα. Αμφότεροι εκπλήρωσαν το καθήκον τους κι έκαναν το καθήκον τους, για να κερδίσουμε τον αγώνα. Ο Παπανικολάου, βέβαια, έπαιξε εξαιρετικά σήμερα (13/05), όπως και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Πρίντεζης είναι αθλητικός παίκτης, παίζει πολύ καλά, στο τέλος του παιχνιδιού έβγαλε πολύ καλή δουλειά».

Για τον τρόπο που εξελίχθηκε ο τελικός κι αν είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκπληξη στην ιστορία: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Όπως η Παρτιζάν κέρδισε εδώ, έτσι κι εμείς. Δεν ξέρω εάν είναι η μεγαλύτερη έκπληξη. Σίγουρα η ομάδα ξεκίνησε από το πουθενά, τόσες πολλές αλλαγές δεν υπήρξαν ποτέ στον ομαδικό αθλητισμό. Η νίκη αυτή ανήκει στους παίκτες, που δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά».

Για την κρουζιέρα που πήγαν, αντί προπόνησης: «Δεν μου άρεσε το πρόγραμμα της προπόνησης, στις έντεκα το πρωί που είχε προγραμματιστεί. Θεωρώ πως η κρουαζιέρα με το καφεδάκι δεν έφθασαν. Μπήκαμε με πολύ άγχος. Χρειάστηκαν φωνές για να συνέλθουν οι παίκτες. Ήταν λογικό βέβαια, τα παιδιά είχαν πολύ άγχος. Η κρουαζιέρα βοήθησε με αναστολή, στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έπρεπε δηλαδή».

Για τον Κάιλ Χάινς, που τον κράτησε στο παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο: «Ο Χάινς βοήθησε στο ρυθμό. Στα τελευταία λεπτά ήταν σημαντική η συμβολή του. Βλέπω ότι η απόδοσή του ανεβαίνει βήμα βήμα. Στην αρχή έπαιξε προσωπικά, αλλά προς το τέλος, όταν άρχισε να κλείνει η διαφορά, κατάλαβε πως δεν έπρεπε να παίξει ατομικά. Ο Κάιλ ανέλαβε σημαντικές ευθύνες, μαζί με άλλους συμπαίκτες του».

Για το εάν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας θεωρείται μεγαλοπρεπές έργο από την πλευρά του: «Δύσκολη ερώτηση αυτή που θέσατε. Μιλήσατε για τους νέους παίκτες της ομάδας. Αν και νεαροί μπορούν να καταλάβουν το παιχνίδι. Επίσης, είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν παίκτη όπως το Σπανούλη. Όλοι ήθελαν να ζήσουν πολύ αυτή τη στιγμή. Η προσπάθειά μας, βήμα βήμα, μας έφερε έως εδώ. Στην αρχή ήμασταν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Στη συνέχεια πέσαμε με δύο τουρκικές ομάδες, κάτι επίσης δύσκολο. Μετά παίξαμε με τη Σιένα και προκριθήκαμε στο Final 4».

Για το εάν είναι προπονητής ή και δάσκαλος: «Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους δύο τίτλους . Στην αρχή η επικοινωνία δεν ήταν εύκολη. Όσο κερδίζαμε τόσο εδραιωνόταν η ενότητά μας. Πριν από κάθε αγώνα έλεγα στους παίκτες μου πως θα πρέπει να έχουν την ίδια συγκέντρωση και ηρεμία πριν από κάθε παιχνίδι. Δεν αρκεί στους παίκτες να λες μόνο για την προετοιμασία. Σκέφτομαι τα παιδιά στην Ελλάδα. Όλοι οι μαθητές αναγκάζονται να πάνε σε φροντιστήρια. Σκέφτηκα, τι θα κάνω εάν δεν μπορώ να τους μεταφέρω αυτά που θέλω; Κάπου εκεί ήρθε η επικοινωνία, για να μη γίνουμε σαν τα ελληνικά σχολεία».

Για τα λόγια του, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους: «Τους είπα να μη σταματήσουν την προσπάθεια. Ήμασταν αναγκασμένοι να προχωρήσουμε. Όταν ρίξαμε τη διαφορά στους δέκα πόντους τους είπα να πιέσουμε ακόμα περισσότερο».

Για το γεγονός πως χειροκροτήθηκε από τον κόσμο: «Εμείς, το δικό μας εσωτερικό κόσμο, τον χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες: την οικογένεια και το μπάσκετ. Έχω ζήσει κι έχω μεγαλώσει μέσα στο μπάσκετ. Δεν πρέπει να τρελαθούμε από την επιτυχία. Πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν ήρθε ακόμα ο καιρός να κάτσουμε πίσω και να ανοίξουμε σαμπάνια. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, σίγουρα, να έχω την υποστήριξη του κόσμου».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν: «Η μεγαλύτερη δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος. Πιστεύω πως οι Αγγελόπουλοι δεν θα κουραστούν, θα συνεχίσουν. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι που φέραμε εδώ 4.000 κόσμο. Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο. Έμαθα έγιναν κάποια επεισόδια εδώ. Θα ήθελα, αν μπορούμε να γίνουμε αληθινοί φίλαθλοι και στις δύο ομάδες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γλυκός απολογισμός...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γλυκός απολογισμός...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ