2016-04-19 12:12:31
Φωτογραφία για ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!
Ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε φέτος πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ πετυχαίνοντας 18 γκολ. Δεν ήταν η μοναδική του πρωτιά όμως, καθώς βρέθηκε και στην κορυφή της λίστας με τις ασίστ, μοιράζοντας... 12 στους συμπαίκτες του!

Με λίγα λόγια ο διεθνής μέσος είχε συμμετοχή σε 30 φετινά γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν είχε ποτέ κανείς ερυθρόλευκος στο παρελθόν.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού τελείωσε τη σεζόν με 18 γκολ, μετά και το προχθεσινό επί της Καλλονής, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Παράλληλα όμως ο διεθνής μέσος των πρωταθλητών μοίρασε και 12 ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι είχε συμμετοχή σε 30 φετινά τέρματα των ερυθρόλευκων εκ των 81 συνολικά (ποσοστό 37%), κάτι που δεν είχε πετύχει προηγουμένως κανείς παίκτης του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα ο 23χρονος άσος ξεπέρασε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που είχε 14 γκολ και 15 ασίστ τη σεζόν 2002/03, δηλαδή συμμετείχε σε 29 γκολ.

Ο μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να βγει ταυτόχρονα πρώτος σκόρερ και πρώτος στις ασίστ από τότε που ιδρύθηκε η Σούπερ Λιγκ (2006).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ