2016-04-26 18:03:12
Φωτογραφία για Τα δικαιώματά τους θα εξηγήσουν οι δικηγόροι στους πρόσφυγες
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου με αφορμή την κρίση του προσφυγικού και την φιλοξενία 200 περίπου προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Μόζας, αποφάσισε την «αναβίωση» της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία είχε αναπτύξει έντονη δράση από το 2001 έως και το 2010.

Μέλη της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συνοδευόμενα από μέλη της Διοίκησης και τον πρόεδρο Λάζαρο Γαϊτάνη, θα επισκεφθούν αύριο Μ. Τρίτη, στις 10:30 το πρωί, τις εγκαταστάσεις Μόζα.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να διαπιστωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και κυρίως να ενημερωθούν οι πρόσφυγες στη γλώσσα τους από τους δικηγόρους της Επιτροπής, με την σύμπραξη μεταφραστών, σχετικά με την νομική τους κατάσταση και τα δικαιώματα τους. Παράλληλα θα τους διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό με τα δικαιώματά τους, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και το κείμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, οι Δικηγόροι οφείλουν να υπερασπίζονται το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου της Ε.Ε. καθώς και το σύνολο των διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, πιστός στις αρχές του, στην ιστορία του και στις κοινωνικές επιταγές της εποχής θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού ζητήματος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δικαιώνεται ο Πλατινί;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δικαιώνεται ο Πλατινί;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ