2012-05-14 10:05:05
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε το τέταρτο πιο καλοπληρωμένο στέλεχος της JP Morgan!
Η Ina R. Drew είναι το πρώτο μέλος της JP Morgan που παραιτήθηκε μετά από τις εμπορικές απώλειες των δύο δισ. δολαρίων που κατέγραψε η τράπεζα. Θυμίζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Damon, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, ότι η τράπεζα υπέστη τις τελευταίες έξι εβδομάδες ζημίες ύψους  δύο δισ. δολαρίων, εξαιτίας πράξεων και συναλλαγών για την αντιστάθμιση κινδύνου.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι ζημίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα τρία δισ. δολ. για το σύνολο του τρέχοντος τριμήνου, αν οι εξελίξεις στις αγορές δεν αποδειχθούν ευνοϊκές. Σε ανακοίνωσή της τράπεζας προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, υποστηρίζεται ότι ένα σχέδιο που χρησιμοποιούσε για να προστατεύεται έναντι των κινδύνων «αποδείχθηκε πιο επικίνδυνο, ασταθές και λιγότερο αποτελεσματικό σαν εργαλείο αντιστάθμισης των κινδύνων σε σύγκριση με τις προσδοκίες της εταιρείας».


Η Ina R. Drew. Ms. Drew, η 55χρονη τραπεζίτης που δούλευε στην εταιρεία για πάνω από τρεις δεκατίες ως διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων είχε επανειλλημένως υποβάλει την παραίτησή της μετά το μέγεθος της απώλειας από τα τέλη Απριλίου, όμως μέχρι τώρα δε γινόταν δεκτή από τον Jamie Dimon.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές της JP Morgan αναμένεται να παραιτηθούν ακομη δύο συνεργάτες της κ. Drew, ενώ η έξοδός της σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή πτώση για τις πιο ισχυρές γυναίκες της Wall Street, αλλά και ενός από πιο υψηλόβαθμους «στρατιώτες» του κ. Dimon. Πέρυσι, η κ. Drew είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να ανεβαίνει κατά 14 εκατομμύρια δολάρια από την πληρωμή της στην JP Morgan, κάνοντας την το τέταρτο πιο καλοπληρωμένο στέλεχος της εταιρείας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ