2016-05-01 20:56:08
Φωτογραφία για Περισσότερα ΠΑΙΔΙΑ, λιγότεροι ΦΟΡΟΙ: Η νέα πρόταση - Πως τα παιδιά αλλάζουν το αφορολόγητο
«Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι» είναι η ουσία της τελευταίας πρότασης της κυβέρνησης στους δανειστές (η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί) Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν διαφορετικού ύψους φόρους ακόμη κι αν τα εισοδήματά τους είναι ακριβώς ίδια καθώς η φορολογία θα καθορίζεται ανάλογα με το μέγεθος των οικογενειών.

ΔΗΛΑΔΗ: Φορολογούμενος με τρία παιδιά και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα πληρώσει μικρότερο φόρο από έναν φορολογούμενο με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ. Και αυτό, καθώς το ύψος του αφορολογήτου ορίου διαμορφώνεται ανάλογα με τα παιδιά που έχει κάθε οικογένεια.

Εντούτοις, οι στρεβλώσεις διατηρούνται και ενδεχομένως να εντείνονται, δεδομένου ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας με τρία παιδιά δεν δικαιούνται καμία έκπτωση σε σχέση με έναν μισθωτό, ο οποίος έχει τρία παιδιά. Πάντως, το πλήθος των φορολογούμενων θα δει το διαθέσιμο εισόδημά του να περιορίζεται εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας.


Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιπτώσεις οικογενειών με περισσότερα από τρία παιδιά και εφόσον το εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 28.000 και μικρότερο από 44.000 ευρώ, θα υπάρξει μικρή μείωση των φόρων σε σχέση με αυτά που καταβάλλονται σήμερα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ποιος θα επιβαρυνθεί πόσο

Σύμφωνα με το σχέδιο, το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται ως εξής:

• Για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ. Δηλαδή, οι ανωτέρω δικαιούνται έκπτωση φόρου ύψους 2.000 ευρώ.

• Για τα ζευγάρια, τις οικογένειες με ένα παιδί και αυτές με δύο παιδιά, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.640 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θα έχουν έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ.

• Για τους άγαμους, το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.182 ευρώ, ποσό το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου ύψους 1.800 ευρώ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ