2016-05-04 04:59:18
Φωτογραφία για Πολιτιστικό και τουριστικό «έγκλημα» για το Ν. Πρέβεζας συντελείται με το λουκέτο στην Κασσώπη
Ανήμερα του Πάσχα και μία οικογένεια από την Αχαΐα, που διάλεξε να κάνει τις πασχαλινές διακοπές της στο Ν. Πρέβεζας, θέλησε να συνδυάσει τη βόλτα της με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, για τον οποίο έχουν διαβάσει και έχουν δει πάρα πολλά. Βλέπετε η ιστορικότητα του χώρου, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την περιοχή μας και η πρόσθετη διαφημιστική προβολή του «Διαζώματος», κάνουν το χώρο μίας πρώτης τάξεως τουριστική ατραξιόν.

Τι αντίκρισαν οι επισκέπτες; Ένα τεράστιο λουκέτο, για το οποίο απόρησαν όταν ενημερώθηκαν πως είναι μόνιμη κατάσταση στην Κασσώπη και παράλληλα κατσίκια, πρόβατα και τσοπανόσκυλα να κάνουν ανενόχλητα τη βόλτα τους στο χώρο.

Στην Κασσώπη συντελείται με το λουκέτο ένα πολιτιστικό και τουριστικό «έγκλημα» και η διαμορφωθείσα κατάσταση δυστυχώς δεν φαίνεται πως θα ανατραπεί σύντομα, λόγω της αδιαφορίας για το θέμα από την Κεντρική Εξουσία και τις τοπικές αρχές.


Προσφάτως είχαμε την επιεικώς απαράδεκτη απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Μπαλτά στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα και στα έγγραφα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά για την Κασσώπη.

Το θέμα αυτό δεν έχει καν συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας εδώ και πολύ καιρό, φανερώνοντας την αδυναμία της δημοτικής αρχής, ακόμη και να πάρει συνολική θέση για το ζήτημα και να αντιπαρατεθεί με την κεντρική εξουσία, διεκδικώντας. Έστω να βγάλει ένα ψήφισμα για τα μάτια του κόσμου.

«Σιωπή» και από πλευράς Π.Ε. Πρέβεζας, η οποία στέκεται στην ομολουμένως εξαιρετική συνεργασία της με το «Διάζωμα» και στη λύση που είχε προτείνει ο κ. Μπένος και δεν παίρνει πολιτική θέση διεκδίκησης για το λουκέτο στην Κασσώπη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ