2016-05-04 14:24:57
Φωτογραφία για Έτοιμο το πιο μεγάλο μη επανδρωμένο πλοίο
Είναι το στρατιωτικό ανάλογο των αυτόνομων αυτοκινήτων της Google. Το αμερικανικό Πεντάγωνο παρουσίασε το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο στον κόσμο, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο μέλλον όχι μόνο σε επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και στην εμπορική ναυτιλία.

Κόστους 20 εκατομμυρίων δολαρίων το «Sea Hunter» («Θαλασσοκυνηγός») αναπτύχθηκε από την υπηρεσία προηγμένων ερευνών του Πενταγώνου (DARPA), έτσι ώστε να κινείται πλήρως αυτόνομα -χωρίς πλήρωμα και χωρίς τηλεχειρισμό- στην επιφάνεια του ωκεανού για 2 έως 3 μήνες. Αφού έχει δοθεί εντολή από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό για τον προορισμό του πλοίου, από εκεί και πέρα το «Sea Hunter» βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και με τη βοήθεια αισθητήρων και προηγμένων οπτικών ινών μπορεί να εντοπίζει υποβρύχια με τεχνολογία Stealth και νάρκες. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν σχέδια για εξοπλισμό του μήκους 40 μέτρων πειραματικού πλοίου με όπλα. Η στρατηγική


Η ανάπτυξη του «Sea Hunter» εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο του Πενταγώνου για εισαγωγή drones σε μεγάλη κλίμακα στις εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις του. «Για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μη επανδρωμένα σκάφη όπως αυτό, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις επανδρωμένες αποστολές, έτσι ώστε να μη βάζουμε τα πληρώματα σε επικίνδυνες πορείες», εξήγησε ο εκπρόσωπος της DARPA, Τζάρεντ Ανταμς. «Εργαζόμαστε πάνω σε ανθυποβρυχιακή τεχνολογία επειδή ανησυχούμε βαθύτατα για τις τεχνολογικές προόδους που έχουν κάνει η Κίνα και η Ρωσία σε αυτό το πεδίο», σχολίασε στο Reuters ο Πίτερ Σίνγκερ, συγγραφέας ειδικός σε θέματα ρομποτικών όπλων. Η ταχύτατη κινεζική ναυτική εξάπλωση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προκαλεί ήδη μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ, την ώρα που η Ουάσιγκτον έχει μια σειρά από μεγάλα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα στην περιοχή, που της επιτρέπουν να παραμένουν η κορυφαία στρατιωτική δύναμη στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/etoimo_to_pio_megalo_mi_epandromeno_ploio-64370467/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ