2016-05-04 14:24:15
Φωτογραφία για Οι φαρμακοποιοί “πετούν το γάντι”
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Κλιμακώνει την πίεση προς την Κυβέρνηση για το διευρυμένο ωράριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Διαπιστώνοντας «ασυνέπεια λόγω και υποσχέσεων για την τακτοποίηση της χαώδους κατάστασης που επικρατεί» στο συγκεκριμένο τομέα, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να υλοποιήσουν από σήμερα Τετάρτη 4/5 την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης (εδώ), έχοντας ήδη παρατείνει κατά τρεις ημέρες την εφαρμογή της. Ειδικότερα, τα φαρμακεία όλης της χώρας καλούνται να άρουν τις διημερεύσεις (08.00 – 20.00 ) για τις εργάσιμες ημέρες.

Ήδη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ο οποίος παραδοσιακά βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τον ΠΦΣ, στη βάση ανάλογης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, έχει εκδώσει σύσταση από τις 10/3 για μη ανάρτηση των καρτελών διημερεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΦΣΑ, από τα 3.000 φαρμακεία του λεκανοπεδίου σε μηνιαία βάση τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα. Άγνωστος παραμένει, στο μεταξύ, ο αριθμός των φαρμακείων με ελεύθερο ωράριο, καθώς οι ώρες λειτουργίες τους – όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος – δεν δηλώνονται και συνεπώς ούτε εγγράφονται σε κάποια κατάσταση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ