2016-05-06 11:50:15
Φωτογραφία για Πύργος: Μπαράζ διαρρήξεων σε καταστήματα στο κέντρο - Σύλληψη 20χρονου
Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πύργου, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, όπου οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες, έκλεψαν ταμειακές μηχανές με χρήματα και αφαίρεσαν μηχανάκι ντελίβερι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Τα περιστατικά που καταγράφησαν χθες ήταν άνευ προηγουμένου καθώς, όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες, κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, να γίνονται δηλαδή, στόχος μαγαζιά στη σειρά, τα οποία λειτουργούν στο κέντρο του Πύργου.

Πρόκειται για δύο ψησταριές, μία κάβα, ένα κρεοπωλείο και ένα πρατήριο άρτου, μαγαζιά που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στην πιο κεντρική οδό της πόλης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πάντως, που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης, κατάφεραν να συλλάβουν λίγες ώρες μετά τον φερόμενο ως δράστη, έναν 20χρονο, ο οποίος θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, φέρεται να έβαλε στόχο χθες τα ξημερώματα τουλάχιστο πέντε καταστήματα που λειτουργούν στην οδό Πατρών στο κέντρο του Πύργου, από τα οποία, αφαίρεσε ένα μηχανάκι, ταμειακές μηχανές με χρηματικά ποσά, διάφορα αντικείμενα, ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές σε αυτά καθώς, έσπασε τζαμαρίες και αναστάτωσε όλους τους χώρους ψάχνοντας για αντικείμενα αξίας.


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, που συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ύστερα από μεθοδική έρευνα, φαίνεται να εκμεταλλεύθηκε την ισχυρή βροχόπτωση που εκείνη την ώρα έπεφτε ασταμάτητα στην πόλη του Πύργου, κι έτσι δεν έγινε αντιληπτός, από κάποιον ένοικο της περιοχής.

Οι διαρρήξεις, έγιναν αντιληπτές κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους ίδιους τους επαγγελματίες οι οποίοι μόλις έφτασαν στα καταστήματά τους για να τα ανοίξουν βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τις καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί από τους ιδιοκτήτες, ο 20χρονος, φέρεται να διέρρηξε πέντε καταστήματα, τα τέσσερα από τα οποία βρίσκονται στην οδό Πατρών και το ένα στην οδό Αγίου Γεωργίου, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό 230 ευρώ και διάφορα αντικείμενα όπως, λαπ-τοπ, φιάλες ουίσκι κλπ. Πρόκειται για τις δύο ψησταριές που λειτουργούν επί της οδού Πατρών, στον Πύργο, την κάβα, επίσης στην ίδια οδό, ένα κρεοπωλείο στο κέντρο του Πύργου και τέλος ένα πρατήριο άρτου στην περιοχή της Αγίου Γεωργίου.

Εξιχνίασαν την υπόθεση

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με επικεφαλής τον διοικητή, Χαράλαμπο Πατσούρη, μόλις ενημερώθηκαν για τις διαρρήξεις, κινήθηκαν άμεσα και πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Η αστυνομική έρευνα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έφτασε σε ένα πρόσωπο, που το τελευταίο διάστημα διαμένει στην περιοχή του Επιταλίου. Τον 20χρονο που συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, φαίνεται να «πρόδωσε» κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, από κατάστημα της οδού Πατρών που είχε καταγράψει τις κινήσεις του, κατά τη διάρκεια της νύκτας. Επίσης, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών, κατάφεραν να εντοπίσουν και το μηχανάκι που είχε αφαιρέσει ο 20χρονος δράστης, από το ένα εκ των τεσσάρων καταστημάτων που διέρρηξε, εγκατελειμένο στην περιοχή του Επιταλίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ