2016-05-08 03:49:11
Φωτογραφία για Η Λεμεσός πατά γερά στα ευρωπαϊκά κονδύλια
Tα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά έργα υποδομής στη Λεμεσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες και ικανούς χειρισμούς της Τοπικής Αρχής, ενώ αναμένεται να υλοποιηθούν και κάποια άλλα σημαντικά νέα έργα με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Ταυτόχρονα, ο δήμος συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που στόχο έχουν τη διασφάλιση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής για τους δημότες και τους επισκέπτες.

Σχετικές επισημάνσεις έγιναν χθες από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρη Τρίκκη, στα πλαίσια διάσκεψης Τύπου που δόθηκε με αφορμή την 9η Μαΐου που καθιερώθηκε και γιορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης.

Κάνοντας απολογισμό του έργου που έχει επιτελεστεί από την Επιτροπή, ο κ. Τρίκκης ανέφερε ότι «σ' αυτό το διάστημα ο Δήμος Λεμεσού επωφελήθηκε τα μέγιστα από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μέσα από τα διάφορα διαθρωτικά ταμεία, κατάφερε να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομής συνολικού κόστους €55 εκατ. και αναμένει να υλοποιήσει σημαντικά νέα έργα πέραν των €20 εκατ. την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Τέτοια έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι η πλήρης ανακαίνιση του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου, η ανάπλαση του κέντρου της πόλης, το παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο στην επίχωση και η διαμόρφωση σε γραμμικό πάρκο της κοίτης του ποταμού Γαρύλλη».

Ο κ. Τρίκκης τόνισε επίσης ότι ο δήμος μέσα από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μετέχει ως τοπική αυτοδιοίκηση, έχει επωφεληθεί σε εξοπλισμό, τεχνογνωσία, εμπειρίες, τη χρηματοδότηση μισθών και την αγορά υπηρεσιών από άνεργους επιστήμονες.

Ο κ. Τρίκκης αναφέρθηκε και σε κάποιες άλλες πολιτικές και δράσεις τις οποίες θα υλοποιήσει ο Δήμος Λεμεσού, όπως η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία οικολογικής διαδρομής στον χερσαίο χώρο της πόλης, με τη δυνατότητα χρήσης από τον επισκέπτη εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, όπως ηλεκτρικό λεωφορείο, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ.

Παράλληλα, μελετάται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για απευθείας 24-ωρη (online) ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών για τη διαθεσιμότητα στους δημόσιους χώρους στάθμευσης, η αύξηση του αριθμού των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των σημείων ενοικίασης ποδηλάτων και άλλων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, όπως και η δημιουργία σημείων πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά, οπτικά και ακουστικά προβλήματα με την τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στην παραλία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ