2016-05-11 08:42:16
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν οι γιατροί
Τετάρτη 11 Μάιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ανάστατοι είναι οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθώς ρευστό…ακόμη να δουν.

Τα άδεια ταμεία του ΕΟΠΥΥ μετά και τη μεταφορά των αποθεματικών του στηνΤράπεζα της Ελλάδος, φαίνεται ότι απομακρύνουν την πιθανότητα οι ιδιώτες γιατροί να δουν άμεσα το …χρώμα του χρήματος.

Διαβάστε ΕΔΩ πως έκαναν φτερά και τα τελευταία 60 εκατ. από τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ: «Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Στελέχη του Οργανισμού έλεγαν στο HealthReport.gr ότι στην καλύτερη περίπτωση να δοθεί ένα μικρό ποσό (πιθανώς ενός μηνός) προς το τέλος του μήνα, χωρίς όμως και αυτό να είναι σίγουρο.

Για αυτό άλλωστε και οι ιδιώτες γιατροί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να βρει χρήματα για να αποπληρώσει τον κλάδο.


Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των πληρωμών.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που επιβαρύνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση του κλάδου.

Το υπουργείο Υγείας πάντως είχε διαβεβαιώσει και στο παρελθόν τους γιατρούς, πως θα εξοφληθούν τουλάχιστον για τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ, όταν η χώρα πάρει τη δόση των δανειστών. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα θα πάρει ο Οργανισμός από τα χρήματα της τρόικας: «Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες»

Βέβαια τα χρήματα που θα φθάσουν από τους δανειστές στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ δε θα προορίζονται μόνο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς αλλά προς όλους τους παρόχους όπως κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λ.π. Άγνωστο παραμένει εάν θα …φθάσουν για όλους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ