2016-05-12 18:54:26
Φωτογραφία για Νοσοκομεία: Κινητοποιήσεις σε τέσσερα σημεία
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή η σημερινή και τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΠΑΣΟΝΟΠ, αλλά και η ΠΑΣΥΝΟ κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρώτο ραντεβού έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την άμεση πρόσληψη προσωπικού σε ΕΣΥ-Πρόνοια-ΕΚΑΒ, τη μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και την ανανέωση των 5μηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε κοινοτικά προγράμματα.

Στην είσοδο της Αριστοτέλους κρέμασαν λευκές ποδιές βαμμένες με κόκκινο χρώμα, παραπέμποντας σε αίμα.

Επόμενη στάση της ΠΟΕΔΗΝ ήταν το Υπουργείο Εργασίας όπου επιχείρησαν να εισέλθουν στην είσοδο του κτηρίου, με αίτημα να συναντήσουν τον Υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο. Ωστόσο, συνάντησαν κατεβασμένα ρολά και όπως ήταν αναμενόμενο τα αίματα άναψαν, χωρίς, όμως, να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο
. Μετά από κάποια ώρα οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ μετέβη στονΆρειο Πάγο όπου κατέθεσαν αναφορά εις βάρος του Π. Πολάκη για την παρέμβαση στο διαγωνισμό για τις ΜΕΘ, για την ανασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και για τη δραματική υποχρηματοδότησή τους, ενώ ζήτησε και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Στη Βουλή συγκεντρώθηκαν το πρωί Νοσηλευτές. Η ΠΑΣΟΝΟΠ διεκδικεί ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές και αποδοτικές αναλογίες Νοσηλευτών/Ασθενών, εκσυγχρονισμό της Νοσηλευτικής εκπαίδευσης και δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ με ειδικό τρόπο πρόσληψης.

Βέβαια, μόλις δύο εκπρόσωποι κομμάτων, από την Ένωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ, τους συνάντησαν . Οι επικεφαλής της ΠΑΣΟΝΟΠ με υπόμνημα τους στον Πρόεδρο της Βουλής ζητούν άμεση συνάντηση, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ