2016-05-14 18:15:24
Φωτογραφία για Καθυστερούν οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών
Τον Σεπτέμβριο του 2017 φιλοδοξεί πλέον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί μονίμων, παρότι οι διακηρύξεις της ήταν για το επόμενο σχολικό έτος 2016-2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ομοσπονδιών δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) –κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, μαζί με γονείς, με βασικό αίτημα τους διορισμούς και τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου– ζήτησε από τις ομοσπονδίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον αριθμό των διορισμών που εκτιμούν ότι χρειάζεται κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Βεβαίως, για τον τελικό αριθμό θα μετρήσουν το ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων και τα δεδομένα της έκθεσης της μεικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπ. Παιδείας - ΟΟΣΑ, η οποία «χαρτογραφεί» το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι ο λόγος που δεν θα γίνουν διορισμοί μονίμων για το 2016-2017 είναι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος
. Κατά συνέπεια, το 2016-2017 θα γίνουν μόνον προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά ως προς τον αριθμό τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Χαρακτηριστικά, για το τρέχον σχολικό έτος το υπουργείο χρησιμοποίησε για προσλήψεις το 80% του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Παιδείας Σάββας Φωτιάδης ανέφερε ότι για το επόμενο σχολικό έτος θα προσληφθούν περίπου 7.000 λιγότεροι αναπληρωτές σε σχέση με το τρέχον, κατά το οποίο έφθασαν τις 22.000. Με τα δεδομένα αυτά, πολλοί εκπαιδευτικοί που φέτος προσελήφθησαν ως αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν μεθαύριο Δευτέρα, η πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη τόνισε ότι «ο καθένας θα εκτιμήσει με ποια μέτρα, που θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά και θα κινητοποιούν δυνάμεις, θα αντιμετωπίσει αυτή την πολιτική». Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο Σάββατο 21 Μαΐου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ