2016-05-20 00:01:31
Φωτογραφία για Σε στάση αναμονής παραμένει το Χρηματιστήριο
Ήπια πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση. Οι αναλυτές αναμένουν συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα εν αναμονή της ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή το Σαββατοκύριακο και της συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Οι περισσότεροι αναμένουν την έναρξη της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου των έμμεσων φόρων, ενώ κάποιες πληροφορίες φέρουν την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE για τις αρχές του 2017, και όχι για τον επόμενο Ιούνιο, όπως ανέμεναν οι επενδυτές.

Οι νευρικές κινήσεις και η προσπάθεια ισορροπίας καταδεικνύουν ότι η αγορά διαθέτει ορισμένες αμφιβολίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ύστερα κι από τις δηλώσεις του Γερούν Νταϊσελμπλουμ πως υπάρχει μια περίπτωση να μην κλείσει η συμφωνία στις 24 Μαϊου. Ωστόσο, αρκετοί θεωρούν ότι, η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, αλλά δεν θα υπάρχει απόφαση για το χρέος.

Στα τεχνικά δεδομένα η χρηματιστηριακή αγορά παραμένει διστακτική, αφενός γιατί πλησιάζει την κρίσιμη ζώνη των 630 με 640 μονάδων και αφετέρου γιατί μετά από την σημαντική άνοδο του τελευταίου διαστήματος οι τράπεζες αφομοιώνουν κεκτημένα.


Όσο ο Γενικός Δείκτης διακρατά την στήριξη των 613 μονάδων η βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμένει καθαρά ανοδική. Ανοδική παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών με το Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να κινείται εντός της κρίσιμης ζώνης των 620- 630 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 625,37 μονάδες σημειώνοντας πτώση -0,46%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,55 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί -0,63%.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται κατά 0,42% στα 2,41 ευρώ, της Εθνικής κατά 0,67% στα 0,302 ευρώ , της Eurobank κατά 0,95% στα 1,06 ευρώ, ενώ η Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,69% στα 0,287 ευρώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ