2016-05-22 12:17:12
Φωτογραφία για Βοηθώντας ανθρώπους γίνεσαι καλύτερος
Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε μια καλή πράξη χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα; Αν ναι, τότε η ανιδιοτελής αυτή σκέψη σας μετατρέπει... αυτόματα σε καλοπροαίρετο άνθρωπο. Αν πραγματοποιήσετε τη σκέψη σας τότε γίνεστε καλύτερος από ό,τι ήσασταν πριν.

Οι φωτογραφίες από πολέμους που προβάλλονται από την άλλη πλευρά της γης, οι βάρκες με τους μετανάστες που διασχίζουν τις θάλασσες, οι εθελοντικοί οργανισμοί, οι διάφορες ομιλίες και ενημερωτικές ημερίδες για θέματα που επείγουν, έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν.

Δεν υπάρχει «πρέπει» σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη και ούτε είναι κανείς υποχρεωμένος να βοηθάει τους συνανθρώπους του. Δεν υπάρχει φόρος που θα επιβληθεί σε κάποιον αν αποφασίσει να απέχει από το στοιχείο της βοήθειας ή του εθελοντισμού γενικά, ούτε θα γίνει αντικείμενο επικριτικού σχολιασμού.

Όμως, σκεφτείτε το χαμόγελο που θα σχηματιστεί στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα χαρίσετε φαγητό να φάει
. Όμως, αναλογιστείτε το χαμόγελο στο δικό σας πρόσωπο όταν δείτε την αντίδραση που του προκαλέσατε. Η καλοσύνη σε γεμίζει όμορφα συναισθήματα και, ευτυχώς, είναι μεταδοτική. Βοηθώντας, για παράδειγμα, άπορους συνανθρώπους σας μυείτε τους γύρω σας να κάνουν το ίδιο βλέποντας σας. Αρκεί κάτι απλό, οτιδήποτε είναι αυτό. Αρκεί μία μικρή βοήθεια. Δεν είναι ότι η ανθρωπότητα βασίζεται στη δύναμη του καθένα μας ξεχωριστά, αλλά συλλογικά. Όλοι μαζί πάντα καταφέρναμε περισσότερα!

Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο επιλέγει ο καθένας να βοηθήσει είναι καθαρά προσωπικός και δεν επιδέχεται κριτική, είτε διαλέγει να πάει στο χώρο που χρειάζονται τη βοήθεια ή αν κοινοποιεί τη φωτογραφία που είδε στο προσωπικό λογαριασμό του στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να συνεισφέρει και αρκετοί οργανισμοί για να απευθυνθεί. Αυτό που λείπει είναι η ενημέρωση.

Παρακάτω παρατίθενται ενδεικτικά ορισμένοι οργανισμοί και πως μπορεί κάποιος να γίνει ενεργός εθελοντής μέσω αυτών.

Το χαμόγελο του παιδιού. 

Ένας εθελοντικός οργανισμός ο σκοπός του οποίου είναι να προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών με κάθε τρόπο. Εκεί, είναι δυνατό να προφέρει κάποιος την εθελοντική του εργασία στα νοσοκομεία, στα κέντρα στήριξης ή στον οργανισμό (γραμματειακή υποστήριξη). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: http://www.hamogelo.gr/115.1/Tomeis-ethelontikhs-prosforas

Γιατροί χωρίς σύνορα. 

Αποτελεί έναν διεθνή ιατρικό ανθρωπιστικό οργανισμό που μεριμνά για την έγκαιρη περίθαλψη και φροντίδα κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και θρησκεύματος. Εδώ, μπορεί κάποιος να κάνει μια δωρεά για να ενισχύσει το έργο τους ή, ακόμα πιο άμεσα, να προφέρει την εργασία του σε διάφορες θέσεις που ζητούνται, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις. Για περισσότερα εδώ https://www.msf.gr/support, https://www.msf.gr/participate και https://www.msf.gr/jobs-for-missions.

Glovo. 

Πρόκειται για έναν εθελοντικό οργανισμό που διοργανώνει διάφορες δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους. Αρκεί να γίνετε μέλος στην διαδικτυακή κοινότητα και φροντίζουν να σας ενημερώνουν για τις δράσεις τους μέσω email. Έπειτα, αν σας ενδιαφέρει δηλώνετε συμμετοχή και σας στέλνονται πίσω οδηγίες. Ο ιστότοπος τους είναι http://glovo.com.gr/.

Free rice. 

Είναι ουσιαστικά ένα διαδικτυακό παιχνίδι με το οποίο δωρίζεις μαθαίνοντας! Υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία μπορεί να διαλέξει κάποιος για να δοκιμαστεί και για κάθε σωστή απάντηση που δίνει, ο ιστότοπος χαρίζει 10 κόκκους ρυζιού στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (WFP). Μπορείτε να το βρείτε εδώ http://freerice.com/#/english-vocabulary/1411.

Η ανιδιοτέλεια και η αλληλοβοήθεια, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο κόσμος, χρειάζεται να είναι έννοιες γνωστές σε όλους και να χρησιμοποιούνται ευρέως. Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνει κανείς μια καλή πράξη, να καλυτερέψει τον κόσμο γύρω του και τελικά τον ίδιο του τον εαυτό. Αρκεί η θέληση σε ορισμένες περιπτώσεις και εδώ είναι μία από αυτές!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ