2016-05-27 20:44:16
Φωτογραφία για Βρήκαν θρυλικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τους 71 στρατιώτες του! [photos]
Το βυθισμένο κουφάρι ενός βρετανικού υποβρυχίου που είχε εξαφανιστεί πριν από 73 χρόνια κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε από δύτη ανοιχτά της Σαρδηνίας, μαζί με τους 71 σορούς των μελών του πληρώματος.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον κυνηγό ναυαγίων Μάσσιμο Ντομένικο Μπορντόνε, εντόπισε την τελευταία κατοικία ενός βρετανικού T-class, του HMS P 311, την Κυριακή. Το πλοίο βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων, κοντά στο νησί Ταβολάρα, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Σαρδηνίας.

Το HMS P311 εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 1943, αφότου έδωσε το τελευταίο στίγματου παραμονή της Πρωτοχρονιάς τότε μαζί με το πλήρωμά του. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει ότι όλοι οι στρατιώτες του υποβρυχίου πέθαναν. Το πλοίο «κάθισε» στον πάτο του Gallurese, λειτουργώντας ως ένα μεταλλικό φέρετρο για το πλήρωμά του στερώντας τους το οξυγόνο. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εσωτερική καμπίνα δεν πλημμύρισε κατά τη βύθιση.


«Αμέσως σκέφτηκα τη μοίρα αυτών των ανδρών που συνάντησαν το θάνατό τους εκεί κάτω» δήλωσε ο Μπαρντόνε.

Το υποβρύχιο ξεκίνησε από τη Μάλτα στις 28 Δεκεμβρίου 1942 σε μία αποστολή όπου κατέστρεψε τα πολεμικά πλοία «Trieste» και «Gorizia» στο λιμάνι της Μανταλένα, σε ένα νησί που έχει το ίδιο όνομα με ακτή της Σαρδηνίας. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι βυθίστηκε χτυπώντας σε νάρκη στον κόλπο της Όλμπια, νοτιοανατολικά της Σαρδηνίας.

Το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό τόνισε σε ανακοίνωσή του, πως το ναυάγιο δεν πρόκειται να ανελκυστεί, παρά τις σορούς των Βρετανών ναυτών που βρέθηκαν μέσα
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ