2016-05-29 04:36:21
Φωτογραφία για Γιάννενα: Διαμαρτυρία για τη διαγραφή σπουδαστών από τα μητρώα ανέργων
Παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΟΑΕΔ έκαναν, χτες, σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων, αντιδρώντας στη διαγραφή των ανέργων που φοιτούν στα ΙΕΚ από τα μητρώα του Οργανισμού, με τη δικαιολογία πως όποιος έχει την ιδιότητα του σπουδαστή, δεν δικαιούται να έχει παράλληλα και αυτή του ανέργου.

Η κινητοποίηση έγινε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των σπουδαστών και στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων.Οπως καταγγέλλουν σπουδαστές και συνδικαλιστές, εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΑΕΔ κάλεσε την ασφάλεια του κτιρίου να πετάξει έξω τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και την αντιπροσωπεία τους. Οταν η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό, η διευθύντρια ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει πρώτη το μέτρο για τη διαγραφή των σπουδαστών από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε τη νομοθεσία για να πει πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.


Οι σπουδαστές διεκδικούν να δοθούν κάρτες ανεργίας στους άνεργους σπουδαστές και να παρθούν μέτρα προστασίας τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, παλεύουν για την κατάργηση της εγκυκλίου με βάση την οποία κάνουν τζάμπα και αναγκαστικά πρακτική. Διεκδικούν η πρακτική άσκηση να είναι οργανικά στη μάθηση, να αμείβεται με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και να γίνεται κάτω από την πλήρη εποπτεία της σχολής. Παλεύουν, τέλος, για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργαστήρια και σε καθηγητές.«Δε θα κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων και καλεί σε νέα κινητοποίηση, τη Δευτέρα, στις 8 π.μ., στον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, απευθύνει στους υπόλοιπους σπουδαστές, πανελλαδικά, κάλεσμα να συντονίσουν τη δράση και τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ακυρωθούν οι νόμοι που τους πετούν έξω από τα μητρώα των ανέργων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ