2016-06-02 14:12:15
Φωτογραφία για Μουσικές… ΠΝ.Ο.Ε.Σ. στις πρώτες ζέστες του Ιουνίου,  από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις συναυλίες και ένα εργαστήριο-σεμινάριο προγραμματίζει το «Εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων» (ΠΝ.Ο.Ε.Σ.), του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο των συμφώνων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Τμήματος Μ.Ε.Τ. και της Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Ε.Π.Κ.) αφενός, και του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», αφετέρου, ενώ θα διαρκέσουν από την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Οι πρώτες δύο συναυλίες θα είναι δωρεάν και θα δοθούν στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η πρώτη από τα σύνολα τζαζ και την Big Band του Τ.Μ.Ε.Τ. στις 7 Ιουνίου, ενώ η δεύτερη θα είναι κοινή συναυλία της Ορχήστρας Πνευστών του Τ.Μ.Ε.Τ. και της Συμφωνικής Μπάντας Δήμου Στροβόλου – Ε.Π.Κ., στις 9 Ιουνίου.


Η εκδήλωση της 12ης Ιουνίου, θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, όπου θα υπάρχει είσοδος 10 ευρώ και θα παρουσιαστούν έργα  των Ν. Σκαλκώτα, J. S. Bach, E. Cebrian Ruiz, J. Halvorsen και σε Α΄ πανελλήνια εκτέλεση το Macedonian March (1889) του W. H. Apelles. Στη συναυλία συμπράττουν τα κουαρτέτα σαξοφώνων και χάλκινων πνευστών του ΤΜΕΤ, ενώ σολίστ θα είναι ο Διονύσιος Ρούσσος στο σαξόφωνο.

Τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν για τις ανάγκες του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Όσοι ενδιαφέρονται να κρατήσουν θέση, μπορούν να τηλεφωνούν στην κ. Κάλυ Τρυφωνάκη, στο τηλ. 2310-229.778.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ