2016-06-04 18:54:29
Φωτογραφία για ΕΞΗΡΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΜΕ Ο ΝΤΟΥΡΜΑΖ!
Η βοήθεια που έδωσε ο Ολυμπιακός στους πρόσφυγες με εντολή του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν τεράστια. Καθημερινά, φορτηγά με τρόφιμα έφταναν στον Πειραιά και προσέφεραν φαγητό στους άτυχους αυτούς ανθρώπους.

Μάλιστα, ο Τζίμι Ντουρμάζ παρευρέθηκε κι αυτός κάποια στιγμή εκεί και μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία που έζησε, βοηθώντας τους πρόσφυγες, κάτι που δείχνει τον τεράστιο αντίκτυπο της κίνησης του Ολυμπιακού.

«Βλέπεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα της ζωής. Είναι πολύ, πολύ σκληρό. Ήταν μια περίοδος στην οποία προσφέραμε φαγητό κάθε μέρα. Τα φορτηγά έφταναν στο λιμάνι και κάθε εβδομάδα μερικοί παίκτες πηγαίναμε εκεί. Πήγα κι εγώ, βοήθησα και προσέφερα φαγητό και ρούχα, έπαιξα ποδόσφαιρο. Είδα από κοντά κάποια πράγματα», ανέφερε ο Ντουρμάζ και συνέχισε.

«Γίνεσαι ένας με αυτούς όταν πηγαίνεις εκεί. Επηρεάζεσαι. Συνειδητοποιείς πώς είναι ο κόσμος
. Είμαστε εκεί εμείς και είναι και αυτοί εκεί. Είμαστε τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά. Ως παίκτης, νιώθεις πως είσαι σε μια φούσκα. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές ζουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, αλλά προφανώς πρέπει να βοηθάς όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρέπει όλος ο κόσμος να βοηθάει και αυτό απαιτεί υπευθυνότητα. Προσπάθησα να βοηθήσω από τη μεριά μου και αν μπορώ να κάνω έναν άνθρωπο να νιώσει καλύτερα, θα το κάνω».

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τα τελικά του EURO που θα γίνουν στη Γαλλία, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων. «Οφείλουμε να είμαστε εκεί και να προσφέρουμε χαρά. Δεν θα δείξουμε φόβο, αλλά θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως ο κόσμος είναι καλός. Το ποδόσφαιρο προσφέρει πολλή χαρά και διασκέδαση και θέλουμε να συνεχίσει να είναι έτσι. Είναι ξεκάθαρο πως στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει το θέμα ασφαλείας στη Γαλλία, αλλά δεν ανησυχώ. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ