2016-06-07 01:55:15
Φωτογραφία για Πάγωσαν την ΚΥΑ για το εβαπορέ γάλα!
Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κόντρας» (δείτε εδώ) και τη σκληρή καταγγελία της ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων), που ακολούθησε, για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την εκτεταμένη χρήση συμπυκνωμένου (εβαπορέ) γάλακτος από την ελληνική γαλακτοβιομηχανία, ταραχή επικράτησε στα ηγετικά κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα «τέλια» μεταξύ έκτου και δευτέρου ορόφου του υπουργείου, όπου κατοικοεδρεύουν ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, αντίστοιχα, άναψαν. Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Μαξίμου, απ’ όπου δόθηκε τελικά η εντολή να παγώσει η ΚΥΑ και να μην σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ (όπως αποκαλύψαμε, η ΚΥΑ είχε ήδη υπογραφεί από Τσακαλώτο και Μπόλαρη και είχε πάρει τον Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης 39776).

Μπορεί η αποκαλυπτική δημοσιογραφία της «Κόντρας» να έκανε τη δουλειά της, όμως η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί εχέγγυο για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Είναι γνωστή η τακτική των συριζαίων να αναδιπλώνονται όταν δέχονται πίεση και να επανέρχονται σε ευθετότερο χρόνο, όταν κρίνουν ότι η συγκυρία τους ευνοεί.


Γι’ αυτό δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Οι κτηνοτρόφοι, που θα δεχτούν βαρύ πλήγμα αν δημοσιευτεί αυτή η ΚΥΑ, θα έπρεπε να έχουν ήδη ανεβεί στα κάγκελα. Δεν είδαμε, όμως, καμιά αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, μολονότι ενημερώθηκαν από εμάς για την υπογραφή της ΚΥΑ και την επικείμενη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Οσο για τους γαλακτοβιομήχανους, απέδειξαν για μια φορά ακόμα ότι σκέφτονται και ενεργούν με τη λογική της αρπαχτής. Από τη μια διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο να χαθεί η φέτα ως ΠΟΠ και από την άλλη, προκειμένου να μεγαλώσουν την άμεση κερδοφορία τους, θέλουν να νομιμοποιήσουν το αίσχος της εισαγωγής αυτών των τεράστιων ποσοτήτων εβαπορέ γάλακτος, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει όχι μόνο να χαθεί το ελληνικό γιαούρτι ως προϊόν, αλλά και τα ΠΟΠ τυριά που παράγονται στην Ελλάδα.

Για μας, η συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν πρέπει μόνο να παγώσει, αλλά να πεταχτεί στα σκουπίδια. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών. Να πάψει το ΥΠΑΑΤ να κάνει πλάτες στους γαλακτοβιομήχανους που εισάγουν παράνομα εβαπορέ γάλακτος. Και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν τη δουλειά τους και όχι τα στραβά μάτια: να ελέγξουν αυστηρά τα Ισοζύγια Γάλακτος, τα βιβλία και τα παραστατικά των γαλακτοβιομηχανιών και να επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα για την εδώ και χρόνια παράνομη χρήση εβαπορέ γάλακτος και πρωτεΐνης γάλακτος. Το αίσχος της χρήσης εβαπορέ γάλακτος για την παραγωγή γιαουρτιού, τυριών, λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων, ακόμα και γάλακτος που πωλείται ως νωπό, πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ

Δημοσιεύουμε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, η οποία –όπως μπορεί να διαπιστώσει ο αναγνώστης- έρχεται να επιβεβαιώσει απόλυτα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ