2016-06-12 22:00:38
Φωτογραφία για Τρίβουν τα χέρια τους στον ΠΑΟΚ για τον Μακ
«Τρίβουν τα χέρια τους» στον ΠΑΟΚ… Γιατί, στη Σλοβακία τον ήξεραν, στην Ελλάδα, επίσης, όμως στην Ευρώπη τον έμαθαν για τα καλά μέσα από την εμφάνισή του στο πρώτο ματς του Euro. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη, έδειχνε ξεκάθαρα ότι πιστεύει πολύ στον εαυτό του. «Περιμένετε και θα δείτε, μετά το Euro», είπε πριν ενσωματωθεί με την αποστολή της εθνικής Σλοβακίας. Και στην πρώτη του εμφάνιση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατόρθωσε να γίνει γνωστός στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Αντε, μετά το γκολ του στο Ντόρτμουντ – ΠΑΟΚ 0-1 τον περασμένο Δεκέμβριο στο «Βεστφάλεν», κάποιοι να τον είχαν μάθει. Τώρα, όμως, τον έμαθαν πολλοί περισσότεροι…Μια «βόλτα» στα κοινωνικά δίκτυα και σε διαφόρων χωρών αθλητικές ιστοσελίδες, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του άτυχου αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην Ουαλία, πείθει και τον τελευταίο άπιστο, ότι ο Μακ ξεχώρισε «σαν τη μύγα μες το γάλα», από ολόκληρη την ενδεκάδα των Σλοβάκων
. Κάποιοι έψαχναν να βρουν και να μάθουν «ποιος είναι ο Σλοβάκος με το νούμερο 20 στην πλάτη», κάποιοι άλλοι στη γειτονική μας Τουρκία, έβαλαν αμέσως στο τραπέζι το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ, προτρέποντας τη διοίκηση «να κοιτάξει θετικά την περίπτωσή του»! Η ιστοσελίδα «outside90» έδωσε στον Μακ το μεγαλύτερο βαθμό (7,5) από όλους τους ποδοσφαιριστές της Σλοβακίας! «Θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα με τον Χάμτσικ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ της ισοφάρισης με μια καταπληκτική ενέργεια», έγραψε χαρακτηριστικά. «Η άμυνα της Ουαλίας δεν ήξερε πως να αντιδράσει βλέποντας τον Μακ να μπαίνει από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και να πασάρει για το γκολ της ισοφάρισης», σημείωσε στην ανάλυσή του το Eurosport. Κολακευτικά σχόλια και στη Σουηδία, στη Γερμανία, όπου έχει αγωνιστεί πριν έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο σύνολο των ιταλικών ιστοσελίδων, αφού και εκεί το όνομα του Ρόμπερτ Μακ είναι γνωστό από την στιγμή που Φιορεντίνα, Μίλαν, Λάτσιο φέρεται να τον έχουν στις μεταγραφικές λίστες τους. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έδωσε την ασίστ για το γκολ της προσωρινής ισοφάρισης της Σλοβακίας από τον Ντούντα στο 61ο λεπτό, είχε τρεις τουλάχιστον καλές τελικές ενέργειες προς την εστία της Ουαλίας. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά, ότι με ανάλογες εμφανίσεις και στα επόμενα δύο παιχνίδια του ομίλου κόντρα στη Γαλλία και στη Ρουμανία, το κασέ του Μακ θα εκτοξευτεί και η (αναμενόμενη) πρόταση για αγορά του (έχει συμβόλαιο έως το Ιούνιο του 2017 και ρήτρα 4 εκατομμύρια ευρώ) θα φτάσει ακόμη πιο εύκολα στην Τούμπα.

Πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ