2016-06-12 22:26:00
Φωτογραφία για Το «σκοτεινό» χιλιόμετρο στην Αττική Οδό και της πορείας του τζιπ του Μαυρίκου
Τι δεν κατέγραψαν οι κάμερες λίγο πριν το όχημα τυλιχθεί στις φλόγες Ένα χιλιόμετρο δίχως οπτική επαφή από τις κάμερες τις Αττικής Οδούς, προτού το όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου τυλιχθεί στις φλόγες, δημιουργεί ερωτηματικά για τη φωτιά που ξέσπασε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε Porsche Cayenne από διαρροή καυσίμου.

«Μέσα σε 15μέρες θα είμαστε 100% βέβαιοι για το τι συνέβη 10 λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μέχρι τότε βλέπουμε μηχανική βλάβη αναζητώντας τη λεπτομέρεια που ίσως οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια τις έρευνες. Ψάχνουμε να δούμε αν και ποιοι ήθελαν τον 42χρονο νεκρό. Ανασύρουμε δικογραφίες, παίρνουμε καταθέσεις, ψάχνουμε καταγγελίες», λέει άνθρωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα.

Οι κάμερες υψηλής ανάλυσης που υπάρχουν στην Αττική Όδό μπορούν να δώσουν απαντήσεις, ωστόσο κατά τη διαδρομή του μαύρου Cayenne υπάρχει ένα «τυφλό» σημείο ενός χιλιομέτρου, όπου το SUV δεν διακρίνεται στον ορίζοντα και οι κάμερες το «πίανουν» στα τελευταία μέτρα, πριν σταματήσει στην αριστερή λωρίδα.


Αστυνομικός της τροχαίας μάλιστα αναφέρει: «Από όσα βλέπουμε στο βίντεο εκτιμούμε ότι μόλις ο Μαυρίκος σταμάτησε το αυτοκίνητο ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ότι είχε ελάχιστες δυνάμεις. Έτσι έκανε κάποιες ασθενικές προσπάθειες να απεγκλωβιστεί από τη δεξιά πόρτα, δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια λιποθύμησε. Έτσι εξηγείται για εμάς το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ενώ είχε αρπάξει φωτιά και καιγόταν, ο οδηγός δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να βγει από τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού. Αυτόπτες μάρτυρες δεν υπάρχουν. Την ώρα που ξεσπάει η φωτιά κανένα αυτοκίνητο δεν σταματάει να βοηθήσει και όταν οι πρώτοι οδηγοί προσεγγίζουν το φλεγόμενο όχημα για να σπάσουν τα τζάμια και να απελευθερώσουν τον οδηγό, ο 42χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του».

Πάντως αν η φωτιά δεν προήλθε από βλάβη, την οποία και θα ερευνήσουν άνθρωποι της Πόρσε από την Γερμανία καθώς θεωρούν πολύ δύσκολο τέτοιο αμάξι να πήρε φωτιά από πρόβλημα στο σύστημα καυσίμων κάτι που έχει συμβεί για πρώτη φορά παγκοσμίως με το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου, τότε είναι πιθανό να έχει υπάρξει δολιοφθορά.

Αυτό θα το διαπιστώσουν οι Αρχές από τις έρευνές τους, με όλα τα καμένα μέρη του κινητήρα προκειμένου να εξεταστούν και να αποκαλυφθεί η χημική τους σύσταση. Έτσι, αν διπιστωθούν ίχνοι πυρίτιδας ή άλλης ύποπτης ύλης τα δεδομένα της υπόθεσης αλλάζουν.

Παράλληλα, φέρεται πως αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν ένα υπόκωφο «παφ» προτού το όχημα τυλιχθεί στις φλόγες, με τους αστυνομικούς ωστόσο να λένε ότι ο ήχος προήλθε από τις αναθυμιάσεις της βενζίνης που έπνιξαν το χώρο του κινητήρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ