2016-06-13 01:00:11
Φωτογραφία για Η διαρκής κρίση στο ποδόσφαιρο οδηγεί σε συγκρουσιακό κύκλο
Χωρίς ακόμα να έχει ξεχαστεί ο περιπετειώδης, επεισοδιακός και τραγελαφικός τρόπος που ολοκληρώθηκαν το κύπελλο και τα play offs του πρωταθλήματος και σε μια περίοδο αγωνιστικής απραξίας, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να βρίσκεται σε παρατεταμένη θεσμική κρίση, που έχει βαθύνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε αρκετοί να αναρωτιούνται με ποιους όρους και προϋποθέσεις θ’ αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ θυμίζει τo παρηκμασμένο φεουδαρχικό καθεστώς. Όλοι στρέφονται εναντίον της ζητώντας δικαιώματα, διαφάνεια στο διοικείν και αξιοπιστία στη λειτουργία των θεσμών, ενώ η ίδια ανθίσταται με στόχο να μην αλλάξει τίποτα.

Ένας μεγάλος αριθμός Ενώσεων έχει αρχίσει να αμφισβητεί ανοιχτά τον τρόπο που η διοίκηση της ομοσπονδίας διοικεί το άθλημα. Οι «μικρομεσαίες» ομάδες της Super League, όπως εκφράστηκαν από τον Χρ. Πανόπουλο, ζητούν μεταρρυθμίσεις στα θέματα της διαιτησίας που αφορούν το πρωτάθλημα τους και απειλώντας με μη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα αν τα αιτήματα δεν γίνουν δεκτά
. Οι τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ  κατηγορούν την ηγεσία της ομοσπονδίας για διαφθορά και ανισονομία και συνεργάζονται ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με την FIFA προκείμενου να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διερεύνησης των παραπτωμάτων και δίκης όσων παραβιάζουν τους κανονισμούς. Η ποινική δικαιοσύνη έχει ανοικτές σοβαρές υποθέσεις με κατηγορημένα σε βαθμό κακουργήματος πρόσωπα που βρίσκονται σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις, αιρετοί ή μη. Η φίλαθλη κοινή γνώμη αποστρέφεται τα πρόσωπα που διήκουν την ΕΠΟ κάτι που έχει καταγραφεί σε όλες τις σχετικές έρευνες.  Το ποδόσφαιρο είναι σε κρίση και μέσα στο καλοκαίρι οι αντιπαραθέσεις δρώντων ενδέχεται να φτάσουν στην αντιπαραθετική επίταση. Δηλαδή, στο συγκρουσιακό κύκλο.

Πηγή: soccerplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ