2016-06-14 01:33:17
Φωτογραφία για Πετρόπουλος: «Οι παραγωγικές δυνατότητες του νομού θα βρουν διέξοδο…»
Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες προκειμένου να κλείσουν τα αυτιά τους στην παραπληροφόρηση και να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης στην έξοδο της χώρας από την κρίση, απηύθυνε από την Αμαλιάδα ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ του Σαββάτου στον Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.

Οι βουλευτές του Νομού Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκηςκαλωσόρισαν στο βήμα τον Υφυπουργό, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι πολίτες από επίσημα χείλη για όλα όσα αφορούν το κυβερνητικό έργο και παρουσιάζονται καθημερινά διαστρεβλωμένα και παραποιημένα.

Ο κ. Πετρόπουλος έδωσε απαντήσεις σε όσα ταλανίζουν την κοινωνία σήμερα, επισημαίνοντας ότι η μάχη δίνεται για τα συμφέροντα του λαού και την προοπτική της χώρας, ενώ στάθηκε και στην ανάπτυξη της Ηλείας, εστιάζοντας στον αγροτικό τομέα και τα μεγάλα έργα, που θα δώσουν προοπτική ανάπτυξη και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.


Με κοινή προσπάθεια

Πριν την ομιλία του ο κ. Πετρόπουλος είχε συνάντηση στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Συλλόγων και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη συνάντηση ανέφερε:

«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αποδοτική συζήτηση γιατί τα προβλήματα που ταλανίζουν τον νομό δεκαετίες τώρα, είναι καιρός να τα αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι οι παραγωγικές δυνατότητες του νομού θα βρουν επιτέλους μία διέξοδο, μιλήσαμε και για τα έργα υποδομών που έχουν προαναγγελθεί να γίνουν, όπως η Ολυμπία Οδός, και μιλήσαμε για τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε όσον αφορά τη βελτίωση του δικτύου άρδευσης στον κάμπο».

Ο Υφυπουργός έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουν οιπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου, εστιάζοντας στην κοινή προσπάθεια.

«Οι δυνατότητες που έχει αυτός ο νομός πρέπει να βρουν επιτέλους την έκφρασή τους και με την κινητοποίηση των ίδιων των παραγωγικών δυνάμεων. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλο και με αλληλεγγύη και με κοινή προσπάθεια να πετύχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα που πρέπει για το νομό σε όλα τα επίπεδα και για τον πολιτισμό και για το περιβάλλον και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες. Ιδίως η αγροτική παραγωγή πρέπει να είναι στόχος, 6 δις ευρώ θα είναι στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για επενδύσεις για την αγροτιά, θα ανοίξει το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες πολύ σύντομα και θα πρέπει να βρουν αυτή την ευκαιρία οι νέοι και οι νέες του νομού για να κάνουν επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα είναι επενδύσεις, δεν θα είναι απλώς λεφτά στην τσέπη αλλά πραγματικά θα δημιουργούν δυνατότητες για πρότυπες καλλιέργειες και καλά αποτελέσματα και θεωρώ ότι μετά την ολοκλήρωση και της αξιολόγησης θα έχουμε αποτελέσματα ορατά για να πάμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετρόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε με τους φορείς και διαπίστωσε ότι υπάρχει η διάθεση να προχωρήσουν στην κατεύθυνση που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Συνάντηση με Δήμαρχο Ήλιδας

Εκτός από τους φορείς όμως ο Υφυπουργός Εργασίας, που είναι και υπεύθυνος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στο γραφείο του δεύτερου.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας έθεσε στον Υφυπουργό θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και αφορούν άμεσα το δήμο και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί και του παρέθεσε και υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ηλείας και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνολικά. Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης κ. Μάκης Παπαγιαννόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ντακούλιας, οι οποίοι έθεσαν το θέμα με την καθυστέρηση των χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων, που δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα λάβει γνώση και θα έχει τακτική επικοινωνία με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, προκειμένου να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μουσείο Μπελογιάννη και τη βοήθεια που χρειάζεται ο Δήμος από τα αρμόδια Υπουργεία, κυρίως για γραφειοκρατικά κωλύματα που έχουν εντοπιστεί, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση και τα εγκαίνιά του.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Πετρόπουλο στην Τελετή αδελφοποίησης με την Κοινότητα Νίκου Μπελογιάννη Ουγγαρίας, που θα γίνει στην Αμαλιάδα στις 17 Ιουλίου 2016, αλλά και στην επίσκεψη της αποστολής των ομογενών από την Ουγγαρία στην Ελληνική Βουλή στις 18 Ιουλίου 2016.

Το υπόμνημα

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος αναφέρονται τα εξής:

-Απλοποίηση των διαδικασιών για την ασφαλιστική ενημερότητα των ΟΤΑ και των Νομικών του Προσώπων και Επιχειρήσεων, κυρίως όταν είναι για να ληφθούν χρήματα προγραμμάτων

-Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Αποπεράτωση νέας Μονάδας – Στελέχωση με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό – «Όχι» στην υποβάθμιση

-Ολοκλήρωση του νέου Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα

-Νέα σιδηροδρομική γραμμή και μελέτες για την επέκτασή της μέχρι την Καλαμάτα, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο σύνολό του στο ΕΣΠΑ

-Αγωγός Φυσικού Αερίου μέχρι τον Νομό Ηλείας, προκειμένου να υπάρχει φθηνή ενέργεια και να προσελκύσει επενδύσεις στην περιοχή

-Ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας (κοιτίδα του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας), συνέχιση και επανέναρξη του ανασκαφικού έργου

-Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων και διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των ΟΤΑ

-Εξασφάλιση χρημάτων για την άσκηση Κοινωνικής πολιτικής
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ