2016-06-21 09:03:13
Φωτογραφία για Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή: «Το Α και το Ω της εξέλιξης του πολιτισμού είναι η δημιουργία πλάγιων διαδρομών»
Σε καιρούς ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ μια μικρή αρχικά ομάδα αναπήρων χειραφετημένων και ακηδεμόνευτων επιχειρεί πλάγια διαδρομή με σκοπό να δημιουργήσει ρωγμές στο κατεστημένο, να αμφισβητήσει ανοικτά αλλά δημιουργικά το λεγόμενο εθνικό αναπηρικό κίνημα και να επιτύχει μέσα από τις διευρυμένες δράσεις της το αυτονόητο. Να διεκδικήσει για/με/και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Η κατάληψη των κεντρικών του ΙΚΑ στις 6 Ιουνίου του 2011, με αφορμή την εγκύκλιο 37 και τις μνημονικές οριζόντιες περικοπές στα εργαλεία αξιοπρέπειας των κινητικά αναπήρων από την πρωτοεμφανιζόμενη ΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ όρισε και τον μετέπειτα τρόπο λειτουργίας της.

Αυθόρμητα, αλλά και συνειδητοποιημένα συνάμα, το συναίσθημα μηδενικής ανοχής μεταφράστηκε σε πράξη. Μοναδικό όπλο, η δύναμη της αλήθειας. Αποδείχτηκε οτι η δύναμη της αλήθειας, όταν αυτή εκφράζεται απενοχοποιημένα, ξεκάθαρα και χειραφετημένα, δεν έχει αντίπαλο. Σπεύδουν να την μοιραστούν, επικοινωνήσουν, ενισχύσουν και διοχετεύσουν όλοι/όλες όσοι/όσες καταρχάς μέσα τους την αναγνωρίζουν. Αυτή και η μόνη αληθινή διαδικασία χειραφέτησης. Όταν το “προσωπικό” είναι τόσο σαφώς συνειδητοποιημένο που γίνεται αυτονόητα “κοινωνικό”.


Ακολούθησαν δεκάδες παρεμβάσεις, καταλήψεις, συνεργασίες διεύρυνσης της ατζέντας διεκδίκησης με δικαιωματικό λόγο και συνέπεια.

Σπάσαμε τα κουτάκια που ορίζουν τον εσωτερικό ρατσισμό του πεδίου διεκδίκησης και συμμετείχαμε δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος στις διεκδικήσεις άλλων κινημάτων θυμίζοντας πως η αναπηρία είναι καθολική εμπειρία και συναντάται παντού.

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς ακτιβισμού αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά τις δράσεις μας.

Ανασύνταξη, απολογισμός και συνεκπαίδευση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδίας τους/τις συντρόφους/ισσες, τις συλλογικότητες, τις κινήσεις και τα κινήματα που μετέχουν στον αγώνα για τα δικαιώματα των ανθρώπων και έκαναν την ατζέντα διεκδίκησης μας ΚΑΙ δική τους υπόθεση.

Τους ευχαριστούμε και νιώθουμε παράλληλα βαθιά δικαιωμένοι/ες. Η ανταπόκριση και η ενεργοποίησή τους σε μαχητικές και μετωπικές εκδοχές δράσης που εκφράζουν τη μηδενική πλέον ανοχή των ΑμεΑ σε αποφάσεις και ενέργειες που απειλούν ευθέως την αξιοπρέπεια, ήταν ο βασικότερος στόχος μας.

Έχει πλέον ενεργοποιηθεί η διαδικασία κοινωνικής χειραφέτησης με διευρυμένη κοινωνική αντίληψη.

Μηδενική ανοχή σε όσα παραβιάζουν τη διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με αναπηρία!

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Η σελίδα στο fb: www.facebook.com/mideniki.anoxi/timeline
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ