2016-06-22 16:45:46
Φωτογραφία για Θεοχαρόπουλος προς την κυβέρνηση στη Βουλή: Είστε εκτός τόπου και χρόνου - Δείξτε λίγη σοβαρότητα, οι στιγμές απαιτούν ευθύνη [video]
Για μία ακόμη φορά φέρνετε εντελώς άσχετες τροπολογίες με τα νομοσχέδια που συζητούνται... πέρα από τη διαδικασία που προβλέπεται, με αποτέλεσμα να μην συζητούνται στις Επιτροπές και να μην υπάρχει η ενημέρωση των βουλευτών. Είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Φέρατε λοιπόν μια τροπολογία για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, που όντως υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. 

Σας υπενθυμίζω ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε έγκαιρα επανειλημμένα την ίδια τροπολογία, η οποία όμως δεν είχε γίνει δεκτή από το Υπουργείο. Τέσσερις μήνες έχει μείνει όλο το σύστημα σε αυτήν την κατάσταση απόγνωσης, οι υποψήφιοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν τις εξετάσεις τους. Και εσείς έρχεστε αυτήν τη στιγμή και φέρνετε την τροπολογία και δεν μας εξηγείτε για ποιον λόγο δεν το λύνατε τους προηγούμενους μήνες και δεν προχωρούσατε σε αυτό το οποίο καταθέταμε, δεν κάνατε αποδεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία. Μάλιστα μεταθέτετε την ευθύνη στον Υπουργό Οικονομικών.


Είναι ενιαία η κυβέρνηση και επειδή είπατε ότι το Υπ. Οικονομικών δεν υπέγραφε και θα έπρεπε να απαντήσει και ο Υπ. Οικονομικών, θεωρώ ότι σας κάναμε πραγματικά ήπια κριτική και μάλιστα θα ψηφίσουμε την τροπολογία, είχατε συναίνεση σε αυτό. Και με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητη η τοποθέτησή σας, τη θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου. Είπατε ότι φταίει ο Υπουργός Οικονομικών, τότε γιατί δεν ήρθε εδώ ο Υπουργός Οικονομικών να απαντήσει; Λέτε επίσης ότι έπρεπε να πειστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ τα 6 εκ. ευρώ δεν αποτελούν δαπάνη του κράτους, και μάλιστα ότι έπρεπε να πείσετε τους θεσμούς. Είπατε συγκεκριμένα “μπορούσαμε και δεν το κάναμε;” Εμείς ζητούσαμε αποτελεσματική διαπραγμάτευση και σας κατηγορήσαμε για αναποτελεσματικότητα στις διαπραγματεύσεις. 

Ή εσείς δεν κατανοούσατε ή οι θεσμοί. Συνεπώς για να μην ξανακούσουμε επιχειρήματα όπως αυτά που είπατε την προηγούμενη φορά ότι ψηφίζουμε μία διάταξη για την απαξίωση των αυτοκινητοδρόμων, αλλά την ψηφίζουμε γιατί με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο, ακούσαμε και σήμερα ότι φταίει ο Υπουργός Οικονομικών για αυτή τη διάταξη, παρακαλώ για λίγη σοβαρότητα, γιατί οι στιγμές απαιτούν ευθύνη.

Τέλος, περιμέναμε σήμερα, αφού ήρθαν οι δύο τροπολογίες, να καταθέσετε τροπολογία για να λυθεί το ζήτημα των εκτιμητών στον ΕΛΓΑ. Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις αυτήν τη στιγμή και δεν το επιλύετε, δεν γίνονται οι εκτιμήσεις, δεν υπάρχουν οι αποζημιώσεις για τους Έλληνες αγρότες. Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά χρήματα. Συνεπώς, θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς είχαμε καταθέσει τροπολογία την οποία δεν κάνατε αποδεκτή και την επανακαταθέτουμε σήμερα.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ