2016-06-24 13:04:36
Φωτογραφία για Γκιουλέκας:  Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται συθέμελα από το Brexit
"Το Brexit κλονίζει συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πέρα από το οικονομικό, το πιο σημαντικό είναι το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργείται. Από σήμερα η Ευρώπη αλλάζει. Ξηλώνεται ένα κουβάρι, θα απελευθερωθούν δυνάμεις και υπάρχει η ανησυχία ότι θα ανοίξει η ίδια κουβέντα και σε άλλα κράτη", ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του STAR "LiveU"  ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

"Στις πρώτες μας αντιδράσεις υπάρχουν τρεις παράμετροι που πρέπει να σκεφθούμε.

Πρώτον, στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας όπου ήδη εμφανίζονται κάποιες αποσχιστικές τάσεις - Ιρλανδία και Σκωτία δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη.

Δεύτερον, τι αντίκτυπο θα έχει το Brexit σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα έχουμε έξαρση του ευρωσκεπτικισμού και θα πυροδοτηθεί ένα φαινόμενο ντόμινο εξόδου και άλλων κρατών, όπως η Ολλανδία;

Και, τέλος,  οφείλουμε να εξετάσουμε τι επιπτώσεις θα έχει το Brexit στην χώρα μας, στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, στους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν στην Μεγάλη Βρετανία, στις εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, στον τουρισμό μας", τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ