2016-06-25 18:18:22
Φωτογραφία για Ν.Δ.: Ο «ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ» ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΤΖ
Για ανειλικρίνια σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση των αξιών της ενωμένης Ευρώπης κατηγορεί η Ν.Δ. τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «συγκυβερνά με τον Έλληνα υμνητή του Φάρατζ», υπονοώντας τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει τον κ. Τσίπρα, σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο η Νέα Δημοκρατία, επικρίνοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των αξιών της ενωμένης Ευρώπης. Θα τον καλωσορίζαμε σε αυτές τις αξίες, αν δεν γνωρίζαμε, μαζί με όλους τους Έλληνες, ότι είναι ο πολιτικός του ψέματος και της αναξιοπιστίας», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι εκείνος, συνεχίζει, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε ένα αχρείαστο και διχαστικό δημοψήφισμα. «Εκείνος που συγκυβερνά με τον υμνητή του Φάρατζ», προσθέτει, αναφερόμενη στον δεξιό αντιευρωπαϊστή ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), βασικού υποστηρικτή του Brexit. Kάνει παράλληλα λόγο για έναν πολιτικό «που και τώρα συμπεριφέρεται με ανευθυνότητα και ιδιοτέλεια». Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, η Ν.Δ
. επαναλαμβάνει ότι: «Η απλή αναλογική είναι ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία, προσθέτοντας προβλήματα σε μια πολύ δύσκολη καμπή».

Κατά τα άλλα, επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υιοθετεί στα λόγια και με μεγάλη καθυστέρηση τους στόχους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρωτογενές πλεόνασμα και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μόνο που δεν μπορεί να τους υλοποιήσει, γιατί εκείνος πιστεύει δογματικά στην υπερφορολόγηση και όχι στις μεταρρυθμίσεις, καταλήγει σχετικά.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η «λιγότερη Ευρώπη» θα οδηγήσει στην έξοδο και άλλες χώρες. η Ε.Ε. θα πρέπει να στοχεύσει στην «περισσότερη Ευρώπη», η οποία όμως, δεν θα κινείται στην κατεύθυνση του αυταρχισμού και του απολυταρχισμού, αλλά αντίθετα, στην κατεύθυνση της «κοινωνικής και δημοκρατικής Ευρώπης».

Για το Brexit, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ευθύνεται η Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων», η Ευρώπη του Βορρά και του Νότου, ενώ όσον αφορά τον λαϊκισμό, εκτίμησε ότι αυτός τροφοδοτήθηκε από την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει η Ε.Ε. «Είμαστε εμείς που πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες αφύπνισης σ’ όλη την Ευρώπη, για να πάμε τα πράγματα αλλιώς» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως, στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, οι οποίες πρέπει να αλλάξουν πρώτες, ρότα» Στη συνέχεια, εκτίμησε ότι: «Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν θα είμαστε μόνοι, ήδη πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή της Ευρώπης». Ειδική μνεία έκανε και στις αυριανές εκλογές της Ισπανίας, στέλνοντας μήνυμα νίκης στο Podemos. «Μαζί πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη» τόνισε.

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ