2016-06-30 23:22:05
Φωτογραφία για Αλλαγές στους εκκαθαριστές και την ασφαλιστική εκκαθάριση
Στις αρχές του έτους το www.nextdeal.gr έγραφε στις ειδήσεις του ότι η θητεία των ασφαλιστικών εκκαθαριστών λήγει με την ψήφιση νομοσχεδίου περί SOLVENCY II.

Είχε δοθεί τότε μια παράταση και από σήμερα η Εποπτική Αρχή προχωρά στις αλλαγές.

Οι 39 εκκαθαριστές θα γίνουν 12 (3-4 από παλαιούς οι οποίοι θα αποχωρήσουν σύντομα και αυτοί).

Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει για τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών που προωθείται και η Ελπινίκη Καράμπαλη, με σημαντική εμπειρία στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ, στην οποία αναβαθμίζεται ωςεκκαθαρίστρια με εντολή να κλείνει το θέμα εντός του έτους και να πάρουν χρήματα όσοι δικαιούνται.

«Τι συμβαίνει με τις ασφαλιστικές εκκαθαρίσεις και ποια η γνώμη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος;»

Την τελευταία στιγμή ένα άρθρο στο νομοσχέδιο για το Solvency II που αφορά στην ασφαλιστική εκκαθάριση και τους εκκαθαριστές (Άρθρο 248 Υφιστάμενες εκκαθαρίσεις) τροποποιήθηκε ως εξής: 


«Η θητεία των ασφαλιστικών εκκαθαριστών και των εποπτών ασφαλιστικής εκκαθάρισης οι οποίοι είναι ήδη διορισμένοι στις εκκαθαρίσεις της παραγράφου 1 κατά την 31.12.2015 παρατείνεται µέχρι την 31.08.2016, και λήγει αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση την 01.09.2016».

Δηλαδή αντί να καταργούνται αμέσως οι παλαιοί εκκαθαριστές παίρνουν μία παράταση μέχρι τον Αύγουστο,. Το ερώτημα κύκλων της αγοράς είναι τι μεσολάβησε και άλλαξε; Ποια είναι η θέση της ΕΑΕΕ για την εξέλιξη αυτή;

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Πολύ βάρος δόθηκε στη Βουλή στους εκκαθαριστές και τους αυξάνουν και την περιουσία που θα διαχειρίζονται ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν στο έλεος το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου που καλείται μόνο να καταβάλλει τις ζημιές. Και επ αυτού τι λέει άραγε η ΕΑΕΕ;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΡΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΕΙ... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΡΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ