2016-07-02 00:09:23
Φωτογραφία για Δημήτρης Καμμένος για τα πρόσφατα γεγονότα στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Χειμάρρας
Τα πρόσφατα γεγονότα τραμπουκισμού κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Χειμάρρας καταδεικνύουν πλέον περίτρανα ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας έχουν επιδεινωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως η αλβανική κυβέρνηση, με διαδικασίες εξπρές, υλοποιεί μεθοδικά σχέδιο υφαρπαγής ιδιοκτησιών ομογενών της Χειμάρρας, με στόχο να τις διαθέσει στη συνέχεια σε εγχώριους και ξένους μεγαλοεργολάβους που θέλουν να μετατρέψουν την παραθαλάσσια περιοχή-φιλέτο σε αλβανική ριβιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, κατοικίες και καταστήματα κατεδαφίζονται ως αυθαίρετα, ενώ ήδη στο χωριό Δρυμάδες αφαιρέθηκαν 123 τίτλοι ιδιοκτησίας από αντίστοιχες ελληνικές οικογένειες όπως άλλωστε πρώτος είχα γνωστοποιήσει φέρνοντας το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση μου προς το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη από τον Απρίλιο του 2014.

Η αλβανική κυβέρνηση είναι ανεπαρκής όχι μόνο ως προς τη προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας αλλά είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πυροδοτεί προβλήματα και εντάσεις. Ως κυβέρνηση δεν μπορούμε να μένουμε απλοί μάρτυρες της ψυχολογικής και σωματικής πλέον βίας που ασκείται στους κατοίκους της περιοχής. Αντιθέτως οφείλουμε να παρέμβουμε άμεσα για να τους στηρίξουμε και να τους προστατέψουμε με κάθε τρόπο από τα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα».

Δημήτριος Κ. Καμμένος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ