2016-07-04 20:56:18
Φωτογραφία για Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, κέρδη για τον FTSE 100
Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αρχή της εβδομάδας μετά τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής,  με τον βρετανικό FTSE 100 να αποκομίζει εβδομαδιαία κέρδη 7,2%.

Ειδικότερα, ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,03%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0,07%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,17% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,136%.

Στην Ισπανία ο IBEX κινείται πτωτικά κατά 0,28%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,91% και ο ισπανικός IBEX χάνει 0,22%.

Στην Ελβετία ο SMI 0,13%, ενώ κέρδη 0,14% καταγράφει και ο πορτογαλικός PSI 20.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne σχεδιάζει να μειώσει την εταιρική φορολόγηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις στο 15% σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιχειρηματικές επενδύσεις καθώς η οικονομία παραπαίει από την απόφαση-σοκ των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Osborne ανακοίνωσε ότι το νέο φορολογικό στόχο σε συνέντευξη στους Financial Times, αναφέρει το marketwatch.com. Το ισχύον φορολογικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 20% και ο Osborne ήδη σχεδίαζε να το μειώσει στο 17% μέχρι το 2020, κάτι που θα καθιστούσε τον φορολογικό συντελεστή της Βρετανίας τον χαμηλότερο μεταξύ των G20. Η μείωση του φόρου είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου να τονώσει την οικονομία μετά από την απόφαση για Brexit, αναφέρει ο Osborne στη συνέντευξη.

Νωρίτερα στην Ασία καταγράφηκαν θετικά πρόσημα, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών αρχίζει να στρέφεται από τις συνέπειες του Brexit στη περαιτέρω διοχέτευση ρευστότητας μέσω νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.

Οι επενδυτές στην περιοχή αγοράζουν μετοχές εν μέσω προσδοκιών πως οι κεντρικές τράπεζες και ειδικότερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, θα χαλαρώσουν σύντομα τη νομισματική τους πολιτική μειώνοντας τα επιτόκια ή επεκτείνοντας τα προγράμματα αγοράς παγίων, σχολίασε ο Gavin Parry, διευθύνων σύμβουλος της Parry International Trading.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ