2016-07-05 12:22:18
Φωτογραφία για Σε κατάρρευση το ΠΕΔΥ στην Πάτρα! Ξέμεινε από καθαριότητα και κλιματιστικά!
Τρίτη 5 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τραγικές είναι οι συνθήκες στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στην Πάτρα αφού πλέον δε διαθέτει ούτε συνεργείο καθαριότητας ενώ και τα κλιματιστικά έπαψαν να λειτουργούν.

Μπορεί οι υψηλές θερμοκρασίες να «πνίγουν» την πόλη όπως άλλωστε όλη τη χώρα, στο ΠΕΔΥ της Πάτρας όμως όπου εργάζονται τουλάχιστον 65 γιατροί και άλλοι τόσοι νοσηλευτές και προσωπικό, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τους ασθενείς χωρίς καν …κλιματιστικά!

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ότι τα κλιματιστικά μηχανήματα έχουν χαλάσει εδώ και περίπου έναν χρόνο και παρά τις συνεχίσεις αναφορές του συμβουλίου των γιατρών, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Υγειονομική Περιφέρεια.

Και χωρίς …καθαριότητα

Και σαν να μην έφθαναν οι ασφυκτικές συνθήκες λόγω ζέστης κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό στο ΠΕΔΥ της Πάτρας, ήρθε και η έλλειψη καθαριότηταςνα κάνει ακόμη πιο…εκρηκτικό το κλίμα.


Οι ίδιες πηγές από το υπηρεσιακό συμβούλιο των γιατρών αναφέρουν στοHealthReport.gr πως εδώ και λίγα 24ωρα έληξε η σύμβαση με το συνεργείο καθαριότητας και αυτή δεν επεκτάθηκε ποτέ λόγω…αμέλειας των αρμοδίων.

Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να επικρατούν αδιανόητες συνθήκες στα πολυϊατρεία. Άνθρωποι που πέρασαν την πύλη του ΠΕΔΥ τις τελευταίες ημέρες περιέγραφαν στο HealthReport.gr απίστευτες συνθήκες δεδομένου ότι πραγματοποιούνται και ιατρικές πράξεις στους χώρους των ιατρείων όπως στο αγγειοχειρουργικό, στο οδοντιατρείο κ.λ.π.

«Καλάθια έχουν γεμίσει με υγειονομικό υλικό, γάζες με αίμα και άλλα ιατρικά είδη, οιτουαλέτες είναι πλέον απαράδεκτες δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος και άλλαχειρότερα» περιγράφουν μέλη του συμβουλίου των γιατρών στο HealthReport.gr.

Μηχανήματα μονίμως…εκτός λειτουργίας

Και βέβαια δεν είναι μόνο η έλλειψη κλιματιστικών και καθαριότητας. Το ΠΕΔΥ στην Πάτρα εδώ και καιρό έχει σημαντικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας καθώς ότι χαλάειουδείς το φτιάχνει. Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες τουHealthReport.gr ότι ο μαστογράφος κοντεύει να γίνει…έπιπλο αφού δε λειτουργεί εδώ και καιρό.

Το σύστημα για το τεστ κοπώσεως …σκονίζεται σε μια γωνία ενώ και άλλα μηχανήματα είτε υπολειτουργούν είτε είναι τελείως εκτός χρήσης.

Το προσωπικό βέβαια και σε αυτό το ΠΕΔΥ είναι λιγοστό όπως άλλωστε στις περισσότερες μονάδες. Παρ αυτά σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών στοHealthReport.gr, συνεχίζουν να μεταφέρουν νοσηλευτικό προσωπικό σε υπηρεσίες που δε διαθέτουν καν ιατρική φροντίδα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαν καταγγείλει πρόσφατα οι εργαζόμενοι: «Άρον άρον μετακινήσεις από το ΠΕΔΥ στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζομένων στοΠΕΔΥ μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες ενώ η έλλειψη καθαριότητας καθιστά πλέον τα πράγματα επικίνδυνα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ