2016-07-06 02:10:09
Φωτογραφία για Κ Κατσαφάδος: Ένας νόμος μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος, όταν θα ενισχυθούν οι εξαιρέσεις του
Το θέμα της λειτουργίας ημερόπλοιων στο νησί της Ύδρας συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος Κατά την ομιλία του ο Βουλευτής, επικαλούμενος το άρθρο 12 του ν. 4256/2014 όπου ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις δραστηριοποίησης των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων που πραγματοποιούν θαλάσσιες περιηγήσεις, τονίζει ότι στην παράγραφο 3β που απαγορεύει ρητά την παραλαβή και την οριστική αποβίβαση επιβατών σε ενδιάμεσους λιμένες, οι κάτοικοι της Ύδρας υποχρεούνται να πληρώνουν διπλό εισιτήριο, «καθώς πληρώνουν τη διαδρομή να πάνε και να γυρίσουν από την περιοχή στην οποία θέλουν να πάνε, σε οικισμό όπου είναι το σπίτι τους, χωρίς να παίρνουν την επιστροφή.»

Ο κ. Κατσαφάδος ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να γίνει μία εξαίρεση για την Ύδρα, καθώς δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στους τουρίστες, δεδομένου ότι στο νησί απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και όλες οι μεταφορές γίνονται με θαλάσσια ταξί, με τα ημερόπλοια και τα γαϊδουράκια.


Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας ανέφερε ότι ο Λιμενάρχης Ύδρας, ήδη έχει κάνει θετικά βήματα για να ομαλοποιηθεί το ζήτημα, το οποίο όπως είπε είναι αρκετά δύσκολο και πως για να λυθεί χρειάζεται η ομόνοια και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Κατσαφάδος επέμεινε ότι το ζήτημα δεν έχει λυθεί καθώς οι πολίτες της Ύδρας συνεχίζουν να πληρώνουν 6 ευρώ ανά εισιτήριο, ενώ πλήρωναν 3 ευρώ για να κάνουν μια διπλή διαδρομή που δεν τους χρειάζεται και ζήτησε από τον Υπουργό να του δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση.

«Ένας νόμος μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος, όταν θα ενισχυθούν οι εξαιρέσεις του. Και εδώ μιλάμε για μια εξαίρεση, την οποία γνωρίζετε λόγω των πραγματικών δεδομένων τα οποία επικρατούν στο νησί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας στον κ. Κατσαφάδο, τόνισε ότι η εξαίρεση πρέπει να είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη καθώς θα ισχύει και για άλλες περιπτώσεις και όχι μόνο για την Ύδρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O πολυτάλαντος Ζαν Κοκτώ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O πολυτάλαντος Ζαν Κοκτώ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ