2016-07-06 08:57:35
Φωτογραφία για Υποστελεχωμένο αργοπεθαίνει το ΕΣΥ
Health view.gr

220 κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές ενώ και τα χειρουργικά τραπέζια των νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών.

Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος και κλινικές λειτουργούν χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς τα απογεύματα και τις νύχτες. Σε πολλά Νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).

Επί των ημερών του κου Τσίπρα αναφέρουν οι εργαζομένοι το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000. Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα. Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.


"Οι πολίτες, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά".

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία στηρίχθηκαν στα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Νησιών τα οποία επιμελήθηκαν οι ειδικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ