2016-07-06 08:58:05
Φωτογραφία για Κλινικές: Κινήσεις... απεξάρτησης από ΕΟΠΥΥ
Στέφανος Kοτζαμάνης 

[email protected]

Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός. «Καυτό» καλοκαίρι συνεργασιών για τις εταιρείες του κλάδου με τράπεζα και ασφαλιστική εταιρεία.

Σε μια σειρά κινήσεων συνεργασίας προχωρούν οι κλινικές προκειμένου να προσελκύσουν ιδιώτες πελάτες και να μειώσουν την έντονη εξάρτηση των εργασιών τους από τον ΕΟΠΥΥ.

«Θέλουμε να προσφέρουμε φτηνές και καλές υπηρεσίες στον κόσμο» δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ.

Η πρώτη κίνηση αφορά τη δημιουργία «κάρτας υγείας» που έχει ήδη σχεδιάσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας και με την οποία θα συμβληθούν όσα μέλη του ΣΙΚΕ (ανά την Ελλάδα) επιθυμούν.


Η διαχείριση της κάρτας αυτής θα ανατεθεί σε call center (συντονιστικό κέντρο που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση).

Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, η «κάρτα υγείας» θα έχει πολύ ανταγωνιστικό κόστος, και θα προσφέρει τόσο διαγνωστικές εξετάσεις, όσο και χειρουργεία (σε πρώτο στάδιο, δεν θα περιλαμβάνονται οι αμοιβές των γιατρών).

Περισσότερα πάντως για την κάρτα υγείας θα γίνουν γνωστά στις 12 Ιουλίου σε σχετική εκδήλωση που θα οργανώσει η ΣΙΚΕ στην Αθήνα.

Με στόχο επίσης τη μείωση των επιπτώσεων από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, η ΣΙΚΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με εγχώριο συστημικό τραπεζικό Όμιλο (ανακοινώσεις πιθανολογούνται μέσα στον Ιούλιο).

Το πακέτο της συμφωνίας που συζητείται, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Την απόκτηση ηλεκτρονικών σημείων πώλησης (POS) έναντι χαμηλών προμηθειών.

• Τη δυνατότητα διοργάνωσης ηλεκτρονικών διαγωνισμών, με στόχο το χαμηλότερο κόστος κτήσης διαγνωστικού και λοιπού υλικού από τις κλινικές.

• Τη χρηματοδότηση των κλινικών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

• Την έκδοση άλλου ασφαλιστικού πακέτου υπηρεσιών υγείας, πέρα από αυτό της «κάρτας υγείας» (η συνεργασία θα γίνει με την ασφαλιστική εταιρεία του τραπεζικού ομίλου).
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ